torstai 31. heinäkuuta 2014

Viranomaiskäytäntö vs. Greenpeace

Välistä tuntuu, että minun ei kannartaisi katsella perinteistä televisiota. Minun ei pitäisi kuunnella radiota. Minun ei pitäisi kukaties käyttää nettiä. Ehkä olisi parasta, että en lukisi 
edes sanomalehtiä. Minun pitäisi sulkea silmäni, korvani, olla tekemättä yhtään mitään ja lakata kaiken lisäksi ajattelemasta...

Miksi ihmeessä?

Jossakin vilahti taas kerran median, nimenomaan ns. keltaisen lehdistön kestolemmikki: Greenpeace!

Takaraivooni paukahti em. organisaation jäsenten riehumiset muutama vuosi sitten mm. Suomessa, Pohjois-Suomen metsissä.

Totaalisesti ulkomailta johdettu, johdateltujen suomalaisten risupartojen ja tytönhupakoiden tuella Pohjois-Suomen metsiin pesiytynyt huuhaahörhöporukka pystytti suurieleisesti leirin.
Greenpeace tulla pöllähti Lapin metsiin – täysin luvatta.

Tulivat hämmentämään saamelaisten/lappilaisten, poromiesten/metsureiden, eri ministeriöiden, maakuntahallinnon, metsäyritysten ja Inarin kunnan asioita.

Mikäli oikein silloin kuulin radiosta, Metsähallituksen tutkintapyyntö poliisiviranomaiselle Greenpeacen luvattomasta läsnäolosta pohjoisen metsissä ja leirin purkamisesta, olisi aiheuttamassa kuukauden-kahden tutkimusprosessin. Siitä luovuttiin.

Silloin pohdiskelin, että näinkö on suomalainen suoraselkäinen virkamies, tässä tapauksessa ilmeisesti paikallinen nimismies kumarassa rähmällään, ilmeisesti polvillaan huuhaahörhöporukan edessä?

Vettä lisäsi vielä myllyyn virkamiesten vieno toivomus, että myös Greenpeace hyväksyisi lappilaisten tavan hoitaa asioita ja luopuisi puuraaka-aineeseen liittyvistä boikottiuhkauksistaan.

Boikottiuhkauksiin tulee aina suhtautua vakavasti. Silloin oli kysymyksessä kansainvälinen Xerox-niminen yritys, sen paperinkäyttö ja toisaalta suomalaisesta, pohjoisen puusta Stora Enson valmistamat paperituotteet. Tilanne onneksi rauhoittui...

Edellä oleva oli siis historiaa.

Mutta ei päivää, ettei Greenpeace olisi otsikoissa jossakin päin maailmaa! Joutilailla maailmanparantajilla riittää puuhastelemista!
Niinhän on toki tarkoituskin, potentiaalisia rahalähteitä on aktiivisesti ruokittava - keinoista välittämättä.

Mikä mahtaa olla seuraava kohde Suomessa. Jos ja kun se tapahtuu, on mielenkiintoista seurata, onko suomalaisilla virkamiehillä aikaisempaan verrattuna rodellista ryhtiä asioiden hoitamiseen... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti