torstai 17. heinäkuuta 2014

Rokotusrekisteri Suomessa

Selailin hetki sitten vanhoja tekstejä, joista eräs kiinnitti erityistä huomiota: 

Helsingin Sanomat otsikoi keskiviikkona 12.11.2003 Kotimaa-palstalla: Kansanterveyslaitos: Rokotusrekisteri olisi ainutlaatuinen koko maailmassa.

Alaotsikossa mainittiin, että kansalaiset voisivat aikanaan tutkia rokotustietojaan kuin pankkitiliä!
Käväisin uteliasuuttani tänään torstaina 17.07.2014 netissä vilkaisemassa, missä tällä hetkellä mennään.
Rokotusasiasta löytyy ihan häiriöksi saakka tietoa. Mikäli oikein ymmärsin, lähestytään rapiat kymmenen vuotta sitten otsikoitua tavoite- ja toivetilaa - hyvä niin...
Suomi on globaalisesti rekistereiden Suurvalta = suorastaan Supervalta!
Muistaakseni takavuosina luin, ettei vain ollut Helsingin Sanomat silloinkin, että jokainen suomalainen on kaiken kaikkiaan noin viidessäkymmenessä tuhannessa (50.000) eri rekisterissä, joten yksi (1) rekisteri lisää ei ole yhtään pahitteeksi, oikeastaan terveydeksi...
Tietoa meistä suomalaisista löytyy niin paljon, että tuskin kukaan meistä muistaa edes promillen (tuhannesosan) vertaa elinkaarensa asioista.

Toivottavasti rokotusrekisteri voidaan lakien ja säädösten ynnä teknisten pulmien lopullisesti ratkettua perustaa mahdollisimman pian, sillä olisi todella hienoa päästä plaraamaan, mitä kaikkea vastaan minutkin on aikanaan rokotettu reaaliajassa. Odotan malttamattomana rokotusrekisteriä!

Sitä odotellessa minun on tyytyminen lompakossani olevaan Terveyskorttiin (Health Card), jossa on kaikki ne rokotukset, jotka minuun on viime vuosikymmeninä tökitty ja joilla tähän maalliseen vaellukseen on jotakin merkitystä.

Pienenä yksityiskohtana rokotuksista en malta olla mainitsematta erästä rokotustani terveyskeskuksessa vuonna 2003.

Ammattinsa osaava sairaanhoitaja pisti erään rokotusannoksen ja totesi: "Tässä on sitten suojaa sinulle loppuelämäksi!" "No sehän hyvä." totesin ja kysäisin lisäksi:"Kuinka kauan pistämäsi rokotus on voimassa?" "Kymmenen vuotta... ." hän totesi ja samalla huomasi sanallisen "lipsahduksensa".

Taisinpa mainita: "Kyllä minulla ainakin se aika on tavoitteena vielä elää!" 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti