torstai 17. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen valinta (first choice) kunnallispolitiikassa

Olen harrastanut julkista yksinajattelua pitkään erilaisten yleisönosastokirjoitusten muodossa. Nyt harrastan sitä pääasiassa tämän Blogisivuni välityksellä.
Luonnollisesti toivon, että tekstejäni luetaan ja vähitellen alan saada asiallisia kommentteja niiden sanomaan. 

Lajitellessani ja hävittäessäni erilaisia pöytäkirja- ja kurssipaperinippuja alkukesästä vastaan tuli eräältä työssäoloaikana käymältäni kurssilta VTT Pekka Aulan monistepaketti, jossa hän käsittelee käsitettä maine erittäin mielenkiintoisesti ja ansiokkaasti.

Kyseinen henkilö on kirjoittanut mm. kaksi kirjaa: Johtamisen kaaos vai kaaoksen johtaminen (2000) ja Maine: Menestystekijä 2002) - varmaan muitakin teoksia...
           
Muistan vieläkin erittäin hyvin Pekka Aulan lennokkaanrennon esiintymisen eräässä puunjalostusteollisuuden seminaarissa Helsingissä.

Hänen sanomansa ei jättänyt ketään kylmäksi ja jossa käsitteeseen maine hän latoi selkeästi alla olevat osatekijät, olipa kysymyksessä yritys, yhdistys, puolueen paikallisosasto, tms. ...:
          
 + uskottavuus
 + luottamus
 + vetovoima
 + ensimmäinen valinta

Nimenomaan viimeinen: ensimmäinen valinta (first choice) on olennaisen tärkeä tilanteessa, jossa esimerkiksi nuori henkilö hahmottaa omaa rooliaan ympäröivään yhteiskuntaan.

Mihin juuri minä kuulun, mitä minä voin tehdä, missä ryhmässä ja miten saan näkemyksiäni kuuluviin...

Nimenomaan nuoria ja uusia voimia on saatava yhä enemmän ottamaan vastuuta yhteisistä asioistamme.

Toivottavasti ja oletettavasti näitä lähitulevaisuuden vastuunkantajia kuitenkin löytyy.

On luonnollista, että kaikkien ryhmittymien työ perustuu pitkälti kokeneiden ja aktiivien henkilöiden kunnallispoliittisen tai muualla hankitun tietotaidon hyödyntämiseen ja ns. hiljaisen tiedon siirtämiseen nuoremmille ja/tai kokemattomille kunnallispolitiikan osaajille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti