tiistai 23. elokuuta 2016

Venäjä on toimittanut uusia torjuntaohjuksia Krimille...

Alla olevan artikkelin luettuani kävi takaraivossa ajatus, että kyllä nyt venäläiset lomailijat ovat turvassa Krimin rannoilla, kun uusilla torjuntaohjuksilla 400 km säteellä pystytään pitämään mahdolliset tunkeiljat loitolla. 
Toivottavasti tällä kerralla ei torjuntaohjuksen tielle satu Itä-Ukrainan tai Krimin yli lentävää siviilimatkustajakonetta...


Suora nettilainaus Yle Uutiset sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat 

Venäjä on toimittanut uusia torjuntaohjuksia Krimille

Krimin niemimaalle toimitettu S-400 Triumf on Venäjän edistynein ilmatorjuntajärjestelmä.


Kolme miestä seisoo ilmatorjuntakaluston vieressä.



S-400 Triumf -ilmatorjuntajärjestelmää esiteltiin sotilasnäyttelyssä Žukovskissa elokuussa 2014. Kuva: Juri Košetkov / EPA

Venäjän armeija tiedotti perjantaina, että se on toimittanut uusia torjuntaohjuksia Krimin niemimaalle.
Krimillä olevat venäläisjoukot ovat armeijan mukaan mukaan saaneet S-400-ilmatorjuntaohjuksia. Armeijan edustajat kertoivat aikeista toimittaa uusia ohjuksia Krimille jo viime kuussa.
Vuonna 2007 käyttöön otettu S-400 Triumf on Venäjän edistynein ilmatorjuntajärjestelmä. Se torjuu sekä lentokoneita että ohjuksia. Kantama on 400 kilometriä.
Venäjä on vahvistanut sotilaallista läsnäoloaan Krimillä sen jälkeen, kun liitti Ukrainaan kuuluvan alueen itseensä toissa vuonna. Krimillä on Venäjän Mustanmeren laivaston tukikohta.
Venäjän puolustusministeriö kertoi torstaina, että Venäjän Mustanmeren laivasto järjestää lauantaihin kestävät harjoitukset, joissa puolustetaan Mustanmeren laivastotukikohtaa vedenalaisia hyökkäyksiä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti