lauantai 6. elokuuta 2016

Entinen CIA-johtaja: Putin huijasi Trumpin Venäjän agentiksi...



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat  | 

Entinen CIA-johtaja: Putin huijasi Trumpin Venäjän agentiksi

Entinen CIA-johtaja Michael Morell arvelee Putin hyödyntäneen KGB-aikanaan oppimiaan taitoja, joiden avulla hän sai rekrytoitua Donald Trumpin toimimaan Venäjän pyrkimysten puolesta. Morellin mukaan Trump on uhka Yhdysvaltain turvallisuudelle.



Mieshenkilö.
Michael Morell Washington DC:ssä marraskuussa 2012. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump toimii tietämättään Venäjän agenttina, sanoo Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen apulaisjohtaja Michael Morell. 
Hän on kirjoittanut The New York Times -lehteen mielipideartikkelin, jossa ilmoittautuu demokraatti Hillary Clintonin kannattajaksi.
Morell arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on käyttänyt taitoja, joita omaksui ollessaan aikoinaan Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n agenttina. Putin identifioi ja sittemmin hyödynsi Trumpin haavoittuvuuksia.
– Tämä on juuri sitä, mitä hän teki esivaalien aikaan. Herra Putin hyödynsi herra Trumpin heikkoja kohtia kehumalla tätä. Ja hän [Trump] vastasi juuri niin kuin herra Putin oli odottanutkin, Morell kirjoittaa.
Morellin arvion mukaan Putin värväsi Trumpin Venäjän federaation agentiksi, joka ei itse tiedä toimivansa Venäjän hyväksi.

"Trump on uhka turvallisuudelle"

Morell antaa Trumpin presidentillisistä kyvyistä tyrmäävän arvion.
– Donald J. Trump ei ole pelkästään epäpätevä tehtävään, vaan hän voi myös olla uhka kansalliselle turvallisuudelle.
Morell viittaa Trumpin aikomukseen kieltää kaikkien muslimien pääsy Yhdysvaltoihin. Tämä puhuisi Morellin mukaan sen islamistien väitteen puolesta, että Yhdysvaltain terrorismin-vastainen sota on itse asiassa sotaa islamia vastaan.
– Tiedustelu-upseerin koulutukseni perusteella sanon asiat niin kuin ne näen: kansakuntamme on paljon paremmassa turvassa, jos Hillary Clinton on presidentti.
Morell kertoo työskennelleensä paljon Clintonin kanssa ja vakuuttuneensa hänen johtajankyvyistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti