perjantai 5. elokuuta 2016

Obama: Luottamusta Putiniin pitää testata Syyriassa...



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat 

Obama: Luottamusta Putiniin pitää testata Syyriassa

Yhdysvaltojen mukaan Venäjä joutuu vastaamaan kansainvälisesti yhteistyöstään ”murhanhimoisen” Assadin hallituksen kanssa, mikäli maa ei sitoudu konfliktin selvittämiseen.




Obama Pentagonissa 4. elokuuta 2016.
Presidentti Obama puhui Pentagonissa lehdistölle torstaina 4. elokuuta 2016.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi torstaina, ettei usko Venäjän tekevän yhteistyötä sisällissodan päättämiseksi Syyriassa. Obama kritisoi Venäjää tuen antamisesta Syyrian hallituksen hyökkäyksille maan oppositiota vastaan. Hänen mukaansa Venäjän toimet nostavat esiin ”hyvin vakavia kysymyksiä” Moskovan pyrkimyksistä viedä tilannetta parempaan suuntaan.
Tästä huolimatta Yhdysvallat ja Venäjä tutkivat Obaman mukaan mahdollisuutta laajempaan sotilaalliseen yhteistyöhön Syyriassa. Se voisi tarkoittaa tiedustelutiedon jakamista. Tästä on oltu huolissaan Yhdysvaltain puolustushallinnossa, koska tietojen jako venäläisten kanssa voisi kriitikoiden mukaan hyödyttää 

Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia. Obaman mukaan Assad on menettänyt oikeutuksensa johtaa maata.
– En ole luottavainen siihen, että voimme luottaa venäläisiin ja Vladimir Putiniin. Ja tästä syystä meidän täytyy testata heitä, Obama sanoi.
Obaman mukaan Venäjän on osoitettava halunsa väkivallan vähentämiseen ja keskittyä taistelemaan Isisiä ja muita ääriryhmiä vastaan. Presidentin mukaan maan on oltava nyt tosissaan tai muuten se näyttäytyy kansainvälisesti vastuuttoma toimijana tukien ”murhanhimoista” hallitusta, ja joutuu vastaamaan siitä kansainvälisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti