tiistai 2. elokuuta 2016

Elämän pieniä asioita...

On mukava tehdä jotain sellaista, jota ei ole aikaisemmin tehnyt. Muun muassa tänään tein illansuussa sellaista.

Aasinsilta asiaan:

Minulla on vuosikymmeniä vanha Landolan akustinen kitara. Se on se kitara, jonka nuoretmiehet "soittivat pintanaarmuille" kotosalla irrotellessaan kesällä 2000. Minä olin vaimoni kanssa silloin ensimmäisellä Inter Rail-matkallamme Skotlannissa, Englannissa ja Irlannissa.
Taisinpa asiasta sanoa sen verran tiukasti, että pojat pistivät asian niin sanotusti korvan taakse.

Täyttäessäni 60-vuotta yllätys oli suuri: He olivat ostaneet uuden Landola kitaran nimikirjaimillani varustettuna, mukana upea kitarakotelo. Uusi kitara on tällä hetkellä Pikkupuolella lähes soittamattomana.

Itse asiaan: Vanhasta kitarastani katkesi keväällä A-kieli. Se on ollut "kielipuolena" työhuoneeni nurkassa jo kuukausia. 
Menin alkukesästä keskustan musiikkiliikkeeseen ostaakseni kyseisen kielen. Aktiivinen myyjä ehdotti koko kuuden kielen ostopakettia. Se oli helppo ratkaisu minulle, sillä yksittäisen kielen hinta oli paketissa erittäin edullinen. Myyjä suositteli samalla kaikkien kielten vaihtamista.

Uudet kielet ovat olleet työhuoneeni pöydällä monta kuukautta. Tänään sain inspiraation vaihtoasiaan. Hain netistä ohjeita ja niitähän löytyi ihan kiitettävästi. Tosin jouduin samalla kirjautumaan Rockway.fi - sivuille.

No niinhän siinä kävi, että vaihdoin kuitenkin vain katkenneen A-kielen. "Mitä noita hyviä, ehjiä kieliä turhaan vaihtamaan!" ajattelin visuuttani, nuukuuttani, saituuttani...

Em. sivustolta näyttää löytyvän erittäin paljon infoa esim. akustisen kitaran soittamiseen ja huoltoon liittyvänä. Varmaan vastaavia sivustoja netistä löytyy pilvin pimein...

Niin kitaraan kielenvaihto on elämän pieniä asioita, sellainen ei ole aikaisemmin eteen tullut...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti