perjantai 5. elokuuta 2016

Terveisiä Selkäsaaresta - mustikoita ja puunsahaamista + pilkkomsta...

Menimme Selkäsaareen aikaisin torstaiaamuna ja tulimme takaisin hetki sitten perjantaina illansuussa.
Torstaina ilma oli suorastaan erinomainen, perjantaina myös...

Tutut kuviot terassilla. Oli todella rentouttavaa istuskella hetken aikaa ja kuunnella taas kerran saaren hiljaisuutta - ennen työrupeaman alkamista.

Vaimoni meni mustikkaan ja minä aloin sahata talven varalle kuivia kuusipöllejä. Kuusipöllejä, jotka ajattelin sahata - "sitten joskus". Samalla virittelin tulistelupaikalle hyvät tulet.

Hain iltapäivällä siskoni ja hänen miehensä Hahtisaaresta käymään mökillä ja poimimaan mustikoita.
Kävimme porukalla poimimassa mustikoita, vaimoni jo toisen reissun. Kyllä mustikoita on, totesimme, että metsämansikat alkavat olla jo pääasiassa ohi. Tänä kesänä oli poikkeuksellisen paljon metsämansikoita. Tosin niitä on paikka paikoin vieläkin.

Paistoimme tulistelupaikalla perinteisiä makkaroita - myös Tampereen mustaa makkaraa, kyllä maistuivat ja päälle vielä murukahvit.

Tulin vieraittemme kanssa mantereelle torstaina illalla, vaimoni jäi saareen. Sovimme, että tulen perjantaiaamuna takaisin, niin tein.

Toiset aamukahvit juotuani aloitin puitten sahauksen.Vaimoni lähti vielä poimimaan lähistöltä mustikoita.

Sain päivän mittaan kaikki ne kuusipöllit sahatuksi ja osittain pilkotuksikin, jotka ajattelin sahata "sitten joskus" - toisin sanoen ensi tai seuraavana kesänä.

No toisaalta tämäntyyppinen äheltäminen liittyy selkeästi nykyiseen ajatusmaailmaani. Olen pyrkinyt tekemään kaikki välittömästi, mikäli siihen ei ole järkevää estettä. Tosin tunnustan, että minunkin tekemisissä saattaa joskus ilmetä tiettyä selektiivisyyttä. Kieltämättä joskus valikoin tekemiseni ja/tai ainakin priorisoin ne viimeisen päälle tarkasti.

Edelliseen sahaamiseen ja pilkkomiseen liittyen kehittelin uuden puuvarastoalueen, joka on oikeaoppisesti reilusti irti maasta. 

Vaimoni tuli mustikkaämpärin kanssa todeten, että ainakin kerran hän vielä käy poimimassa mustikoita.
Hmmmmm - jaaha - kohta alkaakin puolukka-aika ja sitten sienestys.

Minun on kohta saatava katiskat taas veteen ja päästävä ongelle... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti