lauantai 6. elokuuta 2016

EU:lta tuontitullit kiinalaiselle ja venäläiselle teräkselle...

Hyvä uutinen Suomellekin, alla olevassa artikkelissa todetaan:

Teräksentuotannossa on maailmanlaajuisesti tällä hetkellä ylikapasiteettia, ja komissio pyrkii tuontitulleilla turvaamaan eurooppalaisille teräksentuottajille tasavertaiset kilpailuolosuhteet muun maailman teräksentuottajiin nähden.  

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

EU:lta tuontitullit kiinalaiselle ja venäläiselle teräkselle


Kylmävalssattua terästä Outokummun terästehtaalla Torniossa.
Kylmävalssattua terästä Outokummun terästehtaalla Torniossa. KUVA: KATJA LEHTO
Viiden vuoden tullipäätös koskee kylmävalssatun teräksen tuontia Eurooppaan Kiinasta ja Venäjältä. Tarkoitus on estää markkinoita häiritsevää polkumyyntiä.
EU:n komissio on vahvistanut tuontitullit eräille Venäjältä ja Kiinasta tuoduille terästuotteille. Viideksi vuodeksi päätetyillä tullimaksuilla on tarkoitus hillitä teräksen myyntiä Eurooppaan alle tuotantokustannusten, eli niin sanottua polkumyyntiä.
Tullia peritään kylmävalssatusta teräksestä, jota käytetään erityisesti pakkaus-, kodinkone-, auto- ja rakennusteollisuudessa. Asiaa koskeva tutkinta käynnistettiin EU:ssa toukokuussa 2015 eurooppalaisten teräksentuottajien tehtyä asiasta valituksen komissiolle.
Tullimaksut vaihtelevat suuresti. Kiinalaisille tuottajille ne ovat 19,7-22,1 prosenttia ja venäläisille tuottajille 18,7-36,1 prosenttia.
Teräksentuotannossa on maailmanlaajuisesti tällä hetkellä ylikapasiteettia, ja komissio pyrkii tuontitulleilla turvaamaan eurooppalaisille teräksentuottajille tasavertaiset kilpailuolosuhteet muun maailman teräksentuottajiin nähden.  Terästuotteiden sääntöjenvastaisesta kaupasta on komissiossa käynnissä 13 muutakin tutkintaa, komission tiedotteessa todetaan.
Suomalaisista pörssiyhtiöistä terästä tuottavat ainakin Outokumpu ja SSAB. Molempien osakekurssi oli kello 13:58 nousussa 2-3 prosentin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti