tiistai 16. elokuuta 2016

Stora Enso investoi 13 miljoonaa Veitsiluodossa...

Alla olevan tyyppisiä lehtiartikkeleita on mukava lainata ja kommentoida. Vaikka ne eivät lisää työpaikkoja niin sopii olettaa, että ne ainakin turvaavat nykyisiä työpaikkoja. 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Stora Enso investoi 13 miljoonaa Veitsiluodossa

IINES JAKOVLEV
Stora Enson Veitsiluodon tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 375 000 tonnia valkaistua koivu- ja havusellua, 785 000 tonnia tulostus-, kirjekuori-, kouluvihko- ja lomakepapereita sekä päällystettyä aikakauslehtipaperia ja 200 000 m3mäntysahatavaraa.
Stora Enso investoi 13 miljoonan euroa Veitsiluodon sellutehtaan jätevesipäästöjen vähentämiseen sekä kustannus- ja energiatehokkuuden parantamiseen.
Investoinnilla kehitetään Veitsiluodon sellutehtaan ruskean massan pesuprosessia ja modernisoidaan happivalkaisua. Investointi toteutetaan syksyn 2017 aikana.
Investoinnin ansiosta sellutehtaan poistovesiin liukenevan puun määrä ja siitä johtuva kemiallinen hapenkulutus tehdasta ympäröivällä merialueella tulee vähenemään. Investoinnilla on positiivinen vaikutus myös sellun laatuun ja tuotannon tasaisuuteen. Muutosten myötä käytettävien kemikaalien ja energian kulutus pienenee ja poistovesien käsittely helpottuu.
Investoinnilla vastataan EU:n BAT-säännösten mukaisiin tiukentuviin ympäristövaatimuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti