torstai 25. elokuuta 2016

Venäjä nosti armeijan valmiutta suuressa osassa maata – testataan kykyä ”turvallisuusuhkien kasvaessa”

Hmmmmm - juuri artikkelin tyyppiset toimet kasvattavat turvallisuusuhkia. Kuuluvat entisaikaiseen "sapelinkalistelu"-kategoriaan. Niistä ei yleensä hyvää seuraa...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Venäjä nosti armeijan valmiutta suuressa osassa maata – testataan kykyä ”turvallisuusuhkien kasvaessa”

ULKOMAAT  

VENÄJÄ nosti armeijan valmiutta suuressa osassa maata torstaiaamuna kello seitsemän, raportoivat venäläiset uutistoimistot.
Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi määräyksen valmiustason nostamisesta ”täyteen taisteluvalmiuteen”. Määräys koskee Venäjän eteläistä sotilaspiiriä, osia läntisestä ja keskisestä sotilaspiiristä, pohjoista laivastoa, ilmavoimia, avaruusjoukkoja ja maahanlaskujoukkoja.
Valmiutta kasvatetaan siten alueella, joka kattaa suuren osan Venäjää Suomen ja Baltian maiden rajalta Ukrainan, Etelä-Kaukasian maiden ja Kazakstanin rajoille. Keskinen sotilaspiiri ulottuu Siperian Baikaljärvelle saakka.
Puolustusministeri Sergei Šoigun mukaan tarkoituksena on harjoittaa Venäjän asevoimien kykyä puolustaa Venäjän intressejä ”turvallisuusuhkien kasvaessa”, uutistoimisto Ria Novosti kertoi.
Lisäksi ministerin mukaan arvioidaan läntisen ja keskisen sotilaspiirin kykyä ”kasvattaa voimaa strategisessa lounaisessa suunnassa”.
Šoigu määräsi harjoittelemaan myös teollisuusyritysten sotavalmiutta yhdessä valtion- ja paikallishallinnon kanssa.
Harjoitus päättyy 31. elokuuta.
SAMALLA Venäjä valmistautuu suureen Kavkaz-2016-sotaharjoitukseen eteläisessä sotilaspiirissä, joka sijaitsee Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä. Venäjä laskee siihen kuuluvaksi myös Ukrainalta valtaamansa Krimin niemimaan.
Tieto valmiustason nostamisesta tuli sen jälkeen, kun jännite Krimillä ja Ukrainan rajalla on kasvanut. Elokuun alussa Venäjä väitti ehkäisseensä Krimillä terrori-iskuja, joista se syytti Ukrainaa.
Samalla Venäjä on lisännyt sotilaallista läsnäoloaan Ukrainan rajalla ja Krimillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti