torstai 11. elokuuta 2016

Ukraina määräsi joukot taisteluvalmiuteen...

Näin tilanne Krimin läheisyydessä odotetusti etenee. Nokittelua, uhittelua ja valmistautumista Itä-Ukrainan kriisin > sotatilan uuteen vaiheeseen. Vaiheeseen, josta ei ole vähään aikaan paluuta, mikäli terveellä järjellä ei tässä vaiheessa ole enää käyttöä.




Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat  | 

Ukraina määräsi joukot taisteluvalmiuteen

Ukrainan armeijan yksiköt Krimin lähellä on määrätty täyteen taisteluvalmiuteen. Määräys liittyy Krimin tilanteen kiristymiseen.




Kartta.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Ukrainan presidentti Petro Porošenko on määrännyt Ukrainan armeijan yksiköt maan itäosassa ja Krimin niemimaan lähellä täyteen taisteluvalmiuteen.
Määräys liittyy Krimin tilanteen kiristymiseen. Venäjä syytti keskiviikkona Ukrainaa aseellisesta hyökkäyksestä Krimille ja katsoo, että Ukraina pyrkii terroritaktiikan avulla horjuttamaan tilannetta niemimaalla, jonka Venäjä liitti itseensä toissa vuonna.

Ukraina on kiistänyt väitteet.
Ukrainan rajavartiolaitos sanoi torstaina, että Venäjä on tuonut viime päivinä lisää ja entistä paremmin varusteltuja joukkoja Ukrainan ja Krimin niemimaan rajalle.
Venäjällä presidentinhallinto ilmoitti aiemmin torstaina, että presidentti Vladimir Putin on keskustellut maan turvallisuusjohdon kanssa turvatoimien tiukentamisesta Krimillä.
Venäjän puolustusministeriö kertoi Venäjän Mustanmeren laivaston aloittavan harjoitukset, joissa torjutaan mahdollista hyökkäystä laivastotukikohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti