keskiviikko 10. elokuuta 2016

Lasse Lehtinen toivoo Rinteen haastajasta myös presidenttiehdokasta: "Ehdokkaille pelkkä harjoituskierros, jos Niinistö hakee jatkokautta"

Lasse Lehtinen on harvinaisen oikeassa. Puheenjohtajia ei kannata vaihtaa "vaihtamisen intohimosta ja ilosta" vaan mahdollisesti valittavalla henkilöllä täytyy olla laajempi funktio.


Harmi, että Eero Heinäluoma ei ole kiinnostunut enää uusiin, vaativiin kuvioihin. Hänessä minusta olisi potentiaalia ja hän on ainakin päätä pitempi muita kilpakumppaneitaan.
Mahdollisesti tarkkaavaisena lukijana olet havainnut, että liitän, "ymppään"  usein teksteihin tarpeelliseksii mieltämiäni lisukkeita.
En malta olla mainitsematta, että olen Lasse Lehtisen kanssa käynyt sähköpostiviestintää eräästä taideteoksesta. Asia tuli mieleeni saatuani tietää, että Lasse Lehtinen, Arto Paasilinnan pohjatyöstä, viimeisteli kuuluisasta Nätti-Jussista kirjan.
Tarjosin hänelle alla olevaa taideteosta eli Nätti-Jussin viimeiset pitkospuut.
Murheeksini totean, että asia ei edennyt pitemmälle. Mutta toisaalta tyytyväisenä totean, että aika tavaran akupittee - näin se pääsääntöisesti menee...
Vanha tekstini:



Tämä on ensimmäinen kokeilu, testi lähettää kuvataidekuva pienen lisätekstin ryydittämänä blogisivujeni kautta.

Teen sen mielenkiintoisen kivijalustalla olevan prossiveistoksen muodossa. Veistos on kemiläisen kuvataiteilijan, Seppo Mikkasen ensimmäinen pronssiteos. Veistos on nimeltään Nätti-Jussin viimeiset pitkospuut.
Seppo Mikkanen on ammentanut aikanaan pronssiveistostaitoa kemiläiseltä, erittäin tunnetulta ja tuotteliaalta, edesmenneeltä pronssiveistosspesialistilta, Ensio Seppäseltä.

Tunnetun tarinan mukaan tukkijätkä muuttuu kuollessaan poroksi. Vaatimattomalla digikameralla otettu kuva meidän keittiöpödän päällä ei tuo riittävästi mielestäni esiin veistoksen erinomaisuutta.

Todettakoon, että Kirjailija Lasse Lehtinen on kirjoittanut pari vuotta sitten kirjan suomalaisesta tukkijätkästä, armoitetusta tarinankertojasta, jo kauan sitten edesmenneestä Nätti-Jussista. Kirja syntyi kirjalija Arto Paasilinnan "puolivalmiin" tekstin pohjalta...

Kyseinen veistos ei ole oikein löytänyt paikkaa kodissamme, joten myyn sen mielellään hyvään taideperheeseen. Mikäli olet asiasta kiinnostunut, ota yhteyttä esim. sähköpostin välityksellä, niin hieraistaan veistoksesta kaupat. 

Sähköpostiosoitteeni on aki.pyykko@netti.fi 



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Politiikka 

Lasse Lehtinen toivoo Rinteen haastajasta myös presidenttiehdokasta: "Ehdokkaille pelkkä harjoituskierros, jos Niinistö hakee jatkokautta"

Pitkäaikainen demarivaikuttaja ei itse ole enää kiinnostunut presidenttiehdokkuudesta, vaikka edellisissä vaaleissa hän olikin alustavasti mukana kisassa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat jo kieltäytyneet kunniasta.






Lasse Lehtinen
Kuva: Antti Karhunen / Yle

Pitkäaikainen SDP-vaikuttaja Lasse Lehtinen toivoo, että puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen mahdollinen haastaja olisi kiinnostunut myös presidenttiehdokkuudesta.
Entinen puolueen kansanedustaja ja europarlamentaarikko sanoo, että vaaleista tulee ehdokkaille "pelkkä harjoituskierros", jos istuva presidentti Sauli Niinistö lähtee tavoittelemaan jatkokautta.
– Silloin voi olla, että henkilö, joka haastaa tosissaan Antti Rinteen asettuu myöskin presidenttiehdokkaaksi.

"Ihmisillä taipumus kehittyä tehtävässään"

SDP:n puoluekokous järjestetään ensi helmikuussa, jolloin puolueen puheenjohtaja valitaan.  Rinne on luvannut kertoa viimeistään alkutalvesta, hakeeko hän jatkokautta puheenjohtajana. Päivittäisestä valtakunnanpolitiikasta jo pitkään sivussa ollut, puolueen oikeistosiipeen kuuluva Lehtinen ei paljasta suosikkejaan Rinteen haastajaksi, mutta soisi niitä ilmaantuvan.
– Mitä enemmän vastaehdokkaita, sen parempi. Silloin tulee keskusteluun myöskin se, kuka olisi sopivin ja ehkä myöskin linjakeskustelua. Olen kuitenkin sitä mieltä, että puheenjohtajien tulisi saada johtaa ainakin muutama vuosi. Ihmisillä on taipumus kasvaa ja kehittyä tehtävässään.
Antti Rinteestä Lehtinen sanoo, että "hän ei ole pystynyt ottamaan hahmona samanlaista paikkaa kuin Jutta Urpilainen".
– Hän ei ole kovin vakuuttava esiintymisessään. Hän ei osaa artikuloida asioita, jotka ovat kuitenkin hänen päässään hyvässä järjestyksessä. Se ei tule sieltä (päästä) esiin niin kuin hän itsekin haluaisi.

Viime vaalien alustava ehdokkuus oli "pelastusrenkaan heitto"

Lasse Lehtinen ilmoitti itsekin asettuvansa ehdolle edellisissä presidentinvaaleissa. Hän kuitenkin perui ehdokkuutensa kun selvisi, että Paavo Lipponen lähtee kilpaan mukaan.
Puheenjohtaja Rinne itse ja Eero Heinäluoma ovat jo kieltäytyneet presidenttiehdokkuudesta vuonna 2018 järjestettävissä vaaleissa. Lehtistä ehdokkuus ei enää kiinnosta, eikä oikeastaan kiinnostanut edelliselläkään kerralla. Kyse oli Lehtisen mukaan enemmän "pelastusrenkaan heitosta puolueelle".
– Lehdet ahdistelivat silloin koko kesän ja sanoivat, että SDP:llä ei ole ketään ehdokkuudesta kiinnostunutta. Silloin me Eero Heinäluoman kanssa yhdessä Kokkolan torilla ilmoitimme, että "jos ei ketään muuta kiinnosta, niin meitä kahta kiinnostaa", Lehtinen muistelee.
Lasse Lehtinen on toiminut muun muassa SDP:n kansanedustajana vuosina 1972–1983 ja europarlamentaarikkona vuosina 2004–2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti