lauantai 27. elokuuta 2016

Kerry: Syyrian rauhan tiehen "selkeyttä" - jaa että mitä - hmmmmm...


Alla olevassa artikkelissa todetaan: Kerry sanoi keskustelun jälkeen tiedostustilaisuudessa, että rauhanneuvotteluissa on saavutettu "selkeyttä". Hänen mukaansa monissa teknisissä kysymyksissä tulitauon saavuttamiseksi ja humanitaarisen tilanteen parantamiseksi on edistytty. Myös Lavrovin mukaan useassa asiassa on saavutettu yhteisymmärrys ja ne vaativat enää viimeistelyä.

_____________________________________________________________________

Puuttumatta em. tekstiin liiemmälti totean, että tässäkin yhteydessä sopii vanha sanonta: Puhu sinä, minä pitelen hevosta.

Nämä miehet ovat porisseet pitkään ja hartaasti aikaisemminkin sekä paistatelleet medialoisteessa. Konkreettiset tulokset ovat jääneet kuitenkin vähäisiksi. Arvelen, että Syyrian sisällissodassa 350.000 kuolleitten raja rikkoontuu ennenkuin aseet vaikenevat - edes hetkeksi...

Todettakoon, että Kiina on vielä kaiken lisäksi pistämässä lusikkansa soppaan. Ainakin kova pyrky on myydä Syyrian armeijalle aseita, todennäköisesti siinä ohessa kaikille halukkaille...




Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat 

Kerry: Syyrian rauhan tiehen "selkeyttä"

USA:n ulkoministerin John Kerryn mukaan monissa kysymyksissä humanitaarisen tilanteen parantamiseksi on edistytty.



Kerry ja Lavrov tiedotustilaisuudessa Genevessä 26. elokuuta 2016.


Kerry ja Lavrov tiedotustilaisuudessa Genevessä 26. elokuuta 2016. Kuva: EPA

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov keskustelivat perjantaina Genevessä sodan runteleman Syyrian tilanteesta.
Kerry sanoi keskustelun jälkeen tiedostustilaisuudessa, että rauhanneuvotteluissa on saavutettu "selkeyttä". Hänen mukaansa monissa teknisissä kysymyksissä tulitauon saavuttamiseksi ja humanitaarisen tilanteen parantamiseksi on edistytty. Myös Lavrovin mukaan useassa asiassa on saavutettu yhteisymmärrys ja ne vaativat enää viimeistelyä.
Yksityiskohtia Syyrian tiestä rauhaan ei kuitenkaan kerrottu.
Kerryn mukaan asiantuntijat jatkavat rauhansuunnitelman yksityiskohtien ratkomista Genevessä.
Syyrian sisällissodassa on kuollut yli 290 000 ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti