torstai 17. maaliskuuta 2016

Tämä on polliisiasia sano...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Politiikka 

Poliisit selvittävät siirtymistä Akavaan – ennakkoratkaisua haetaan perjantaina

Akavan julkisen sektorin neuvottelujärjestö Jukon hallitus käsittelee poliisien mahdollista liittymistä kokouksessaan perjantaina. Poliisijärjestöjen liitto sanoo selvittävänsä vaihtoehtojaan SAK:n ja STTK:n yhdistymissuunnitelmien takia.

Poliisin, STTK:n ja Akavan logot.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Poliisien ammattiliitossa on käynnissä selvitys siitä, mihin keskusjärjestöön liiton kannattaisi tulevaisuudessa kuulua. Yksi vaihtoehto on siirtyminen toimihenkilökeskusjärjestö STTK:sta korkeasti koulutettujen Akavaan.
Syynä selvitykseen ovat SAK:n ja STTK:n suunnitelmat yhdistyä yhdeksi suureksi palkansaajien keskusjärjestöksi. Helsingin Sanomat tosin kertoi tänään keskiviikkona, että hanke uhkaa kariutua.
– Teemme selvitystä keskusjärjestötilanteesta johtuen tästä keskusjärjestöhankkeesta, joka käynnistyi SAK:laisten ja STTK:laisten liittojen toimesta vajaa vuosi sitten, selittää Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen.
Suhosen mukaan selvityksessä käydään läpi kaikki tällä hetkellä kuviteltavissa olevat vaihtoehdot. Tällaisia ovat Akavaan siirtyminen, uuteen keskusjärjestöön liittyminen tai STTK:n jatkaminen entisellään.
– Nyt kartoitetaan se, mikä tarjolla olevista vaihtoehdoista on meidän jäsenistölle se paras vaihtoehto, sanoo Suhonen.
Selvitystyö on edennyt jo siihen pisteeseen, että akavalainen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko käsittelee tämän viikon perjantaina hallituksessaan poliisien mahdollista liittymistä.

Kyseessä vasta ennakkopäätös

Sekä Suhonen että Jukon hallituksen puheenjohtajana toimiva Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen korostavat, että kyseessä on ennakkopäätöksen hakeminen, ei vielä varsinainen jäsenhakemus.
– Poliisit ovat selvittämässä mahdollisuutta siirtyä STTK:laisesta maailmasta neuvottelujärjestö Jukoon ja he ovat jättäneet ennakkohakemuksen, jolla he haluavat selvittää, onko Juko valmis heidät ottamaan, jos he jättävät varsinaisen hakemuksen, Luukkainen selittää.
Luukkainen arvelee, että poliisit toivotetaan tervetulleeksi Jukoon.
– Tämä on ennakointia, enhän minä voi hallituksen puolesta puhua, mutta ennakoin, että Jukon hallitus suhtautuu myönteisesti siihen, Luukkainen pohtii.
Poliisijärjestöjen liiton valtuuston on määrä tehdä huhtikuun lopussa päätös siitä, mihin keskusjärjestöön poliisit jatkossa kuuluvat.
– Mikä se on, sitä en lähde tässä ennakoimaan. Se ei ole minun asiani, vaan on valtuuston asia päättää, Suhonen korostaa.
Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtajan Yrjö Suhosen ja Jukon hallituksen puheenjohtajan Olli Luukkaisen haastattelut on tehty ennen kuin Helsingin Sanomat kertoi , että SAK:n ja STTK:n yhdistyminen uhkaa kariutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti