tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kemi on valittanut AMK-kaupoista...


Suora nettilainaus Yle Kemi-sivuilta hiukan tuunattuna:
Kemi 

Kemi on valittanut AMK-kaupoista

Kemi on valittanut Rovaniemellä tehdyistä päätöksistä siirtää Lapin ammattikorkeakoulun enemmistöomistus Lapin yliopistolle. Kemin mielestä päätöksenteossa on ollut mukana esteellisiä henkilöitä. Kemi vetoaa myös sopimusrikkomukseen, koska myyntipäätöksistä voi seurata miljoonien eurojen lasku eläkevastuista.


koulurakennus, amk
Kuva: Riikka Rautiainen / Yle

Kemi ei hyväksy Rovaniemen kaupunginvaltuuston ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän päätöksiä hyväksyä esisopimus Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden myynnistä Lapin yliopistolle.
Kemi on valittanut Rovaniemen kaupunginvaltuuston päätöksestä hallinto-oikeuteen ja tehnyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymän päätöksestä oikaisuvaatimuksen.
Kemin kaupunginhallituksen mukaan molemmissa päätöksissä esittelijät ovat olleet esteellisiä.
Lisäksi Kemin mukaan myyntipäätökset ovat sopimusrikkomuksia, koska ammattikorkeakoulu ei voi olla enää julkisen sektorin eläkeyhtiön Kevan jäsen, mistä voi seurata yhtiölle miljoonien eurojen lasku eläkevastuista.
Päätös sisältää suuren aluepoliittisen riskin.
– Kemin valitus ja oikaisuvaatimus
Kemi arvostelee myös sitä, että Lapin yliopiston enemmistömistus vaikuttaa muiden osakkaiden oikeuksiin ja vaikutusmahdollisuuksiin.
– Päätös sisältää suuren aluepoliittisen riskin sen vuoksi, että yksi vahvasti rovaniemeläinen toimija saa määräysvallan yhtiössä. Tällöin vaarana on muun muassa se, että koko ammattikorkeakoulun toiminta siirtyy Rovaniemelle, mikä on vastoin yhtiön perustajien tarkoitusta, kirjoitetaan Kemin valituksessa ja oikaisuvaatimuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti