sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Annettujen lupausten täyttäminen...

Olen antanut muutamille tuntemilleni henkilöille lupauksia viedä heidät kesäaikaan katiskoja kokemaan esim. alkukesästä kutuaikaan, ongelle sopivalla onki-ilmalla, tutustumaan Selkäsaareen, jne. ...

Pidän antamistani lupauksista kiinni mutta tähän saakka ongelmaksi on muodostunut mm. se, että henkilöt tuntuvat olevan kiireisiä = työssään niin tiukasti kiinni, että em. tarkoituksiin ei ole aikaa löytynyt.
Toisaalta osa henkilöistä - iäkkäistä henkilöistä - alkaa olla siinä kunnossa, että siirtyminen veneeseen Hahtisaaren laiturissa/siirtyminen Selkäsaaren rannassa veneestä maihin saattaa olla niin vaivalloista, että mahdollista kalastus- ja/tai retkirupeamaa on syytä harkita tarkkaan. 

Mihin tämä henkilökohtainen "lupauskampanja" perustuu? Se perustuu aikaisempiin kirjoituksiini omista kokemuksistani mm. ongella istumisesta Kemin edustalla Selkäsaaren pohjoispäädyssä "keskellä ei mitään".

Haluan muutaman tuttavani viedä ihailemaan Kemin kaupunkia, lähinnä Sauvosaarta mereltä. Se on näkemisen arvoista, en ainakaan itse ole kyllästynyt näkemääni vuosien, oikeastaan vuosikymmenien aikana.

Mediatietojen mukaan Laitakarin saarta viritellään matkailukäyttöön - hyvä niin. Tuttu saari minullekin/meillekin monella tavalla.

Ensi kesänä tavoitteeni on pistää katiskat pyytämään Laitakari-Juurakko-Kraaseli-alueelle väylän varteen - ainakin kutuaikaan. En ole pitänyt niitä siellä vuosikausiin. Arvelen, että kalaa - lähinnä ahventa ja haukea - tulee ihan mukavasti. Menneinä vuosina olen jakanut niitä ystävilleni/tutuilleni melkein kuin aamulehtiä. Toki itselle on otettu myös savustustarpeisiin kalaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti