keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kaliforniassa kehitettiin kaatumaton kaksipyöräinen: menopeli ei kaadu koskaan...

Kuvasta päätellen kyseessä on todellakin ”moottoripyörän” - ehkä parempi nimi olisi kaksipyöröinen auto tai pelkästään katettu ajoneuvo tai menopeli.

Sohjoisilla kevättalven teillä tuo mainittu kaatumattomuus on kova juttu mutta luistelu, liiraaminen jääpolanteissa taitaa tällekin menopelillle olla ylivoimaista. Itse rakentaisin varmuuden vuoksi 3-renkaisen version. Mielenkiintoinen laite kaiken kaikkiaan joka tapauksessa... 

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Kaliforniassa kehitettiin kaatumaton kaksipyöräinen: menopeli ei kaadu koskaan


C-1-kulkuneuvon luvataan pysyvän pystyssä jopa paikallaan.
C-1-kulkuneuvon luvataan pysyvän pystyssä jopa paikallaan. KUVA: LIT MOTORS
Kalifornialainen yhtiö on kehittänyt katetun ”moottoripyörän”, jonka se lupaa pysyvän pystyssä tilanteessa kuin tilanteessa.
Miltä tuntuisi hujauttaa aamulla työpaikalle puku päällä sateessa moottoripyörällä? Matka taittuisi jouhevasti ruuhkissa seisovien autojen välissä puikkelehtien eikä parkkipaikan löytämisessäkään olisi ongelmia. Kokonaisuuden kruunaisi tieto siitä, ettei menopeli pääse kaatumaan.
Kaikkea tätä lupaa Yhdysvalloissa KaliforniassaLit Motorsilla kehitetty kaksipyöräinen, katettu kulkuneuvo C-1. Sitä voi kai luonnehtia uudenlaiseksi moottoripyöräksi.
Kaiken maailman moottoripyöriä maailma on väärällään, mutta C-1:n tekee erikoiseksi se, että se pysyy pystyssä vaikkapa paikallaan. Vakauden varmistavat kehittyneet, patentoidut, elektronisesti ohjatut gyroskoopit.
Katetun ajoneuvon luvataan vastaavan mukavuuksiltaan henkilöautoa. Kulkuneuvossa on ilmastointi ja huippuluokan äänentoistolaitteet.
Kehittäjät väittävät, että laitetta on yhtä helppo ajaa kuin autoa, sillä siinä ei tarvitse siirtää painopistettään mutkassa saati kallistaa kulkuneuvoa.
Menopeliin mahtuu kaksi ihmistä. Matkustajien turvallisuudesta huolehtivat turvavyöt ja monet turvatyynyt. Kori on lujuusterästä.
Kulkuneuvoa kuljettaa kehittynyt sähkömoottori, joka muun muassa ottaa talteen jarrutusenergian.
Laitteen muotoilussa on otettu mallia skandinaavisesta designista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti