torstai 17. maaliskuuta 2016

Pääministeri Juha Sipilän Brysselin tulppa-informaatio puutteelista...

Pääminiesteri Juha Sipilä totesi Brysselissä PAMin iltapäivän ratkaisusta:"Toivottavasti tulppa lähtee paatista ja päästään eteenpäin."

Pääministerimme ei taida olla venemiehiä, sillä tulpan lähteminen paatista, merkitsee yleensä paatin uppoamista mutta ...

Kuulen jo muutaman lukijan tuskailevan: "Saivartelua, populistista saivartelua!" no ehkä niin mutta sittenkin...

Arvelen, että pääministerimme loppujen lopuksi tekniikan miehenä ajatteli tulpan lähtemistä putkesta mutta hän tyytyväisyyden puuskassa valitsi hiukan puutteellisesti, huolimattomasti sanansa.

Pääministeri toivoi lisäksi EK:n ilmoittavan mahdollisimman pian, onko se valmis neuvottelemaan.

Illansuussa lyhyessä infossa todettiin:

EK hyväksyi kilpailukykysopimuksen – "liittoneuvottelut käyntiin välittömästi"

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi päätöksen syntyneen EK:n hallituksessa äänestyksen jälkeen.

Pientä lisäselvitystä edellä olevaan tulppa-asiaan:

Pääministeri Juha Sipilä iloitsi torstaina palvelualojen ammattiliiton Pamin päätöksestä tulla mukaan neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta.
– Toivottavasti tulppa lähtee paatista ja päästään eteenpäin, Sipilä sanoi torstaina.
Perjantaina Sipilällä oli vastaus valmiina, miksi hän käytti ontuvankuuloista vertausta.
– Kun pikkusällinä lähdettiin rapumertoja kokemaan, monesti oli tulppa jäänyt veneeseen ja aika raskasta oli soutaa, jos ei ensin laskettu vettä pois ja sitten pantu tulppaa tilalle. Kyllä se on vaarallista, jos vedessä vedetään tulppa pois, Sipilä sanoi.

Jos vene on vesillä ja tulpan irrottaa, vene täyttyy ja lopulta uppoaa. Rantaan vedetystä veneestä taas voi tyhjentää sadeveden irrottamalla tulpan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti