perjantai 11. maaliskuuta 2016

Maailman suurin risteilyalus lähti ensimmäiselle koematkalleen...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Harmony of the Seas on bruttovetoisuudella laskettuna maailman suurin risteilyalus. 120 000 tonnia painavan aluksen korkeus on 70 metriä. Sen pituus on 362 metriä.

Edellä mainitut korkeus- ja pituusluvut ovat aikamoiset. Yritän hahmottaa lukuja tänne Perämeren pohjukkaan tuntemiini asioihin: Korkeus mm. noin 20 metriä korkeampi kuin Kemin kaupungintalo ja pituus lähes yhtä pitkä kuin kotitalomme ohi kulkeva Kainuunkatu... 


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Hinta miljardi euroa: Maailman suurin risteilyalus lähti ensimmäiselle koematkalleen

Harmony of the Seas on bruttovetoisuudella laskettuna maailman suurin risteilyalus. Toukokuussa se siirtyy yhdysvaltalaiselle Royal Caribbean -varustamolle.

ULKOMAAT 
STEPHANE MAHE / REUTERS
Ranskassa rakennettu Harmony of the Seas -risteilyalus lähti torstaina koematkalle.
Ranskassa rakennettu Harmony of the Seas -risteilyalus lähti torstaina koematkalle.

Maailman suurin risteilyalus Harmony of the Seas lähti torstaina ensimmäiselle koematkalleen Saint-Nazairesta Ranskasta, kertoo uutistoimisto AFP. Alus on määrä toimittaa yhdysvaltalaiselle Royal Caribbean -varustamolle noin kahden kuukauden päästä.
AFP:n mukaan tuhannet ihmiset kerääntyivät katsomaan, kun hinaajat auttoivat miljardin euron risteilyaluksen pois satama-alueelta.
Harmony of the Seas on bruttovetoisuudella laskettuna maailman suurin risteilyalus. 120 000 tonnia painavan aluksen korkeus on 70 metriä. Sen pituus on 362 metriä.
Varustamo tilasi aluksen STX:n Ranskan-telakalta vuonna 2012. Aluksi laivaa suunniteltiin rakennettavaksi STX:n Turun-telakalla.
AFP:n mukaan aluksen koematka kestää sunnuntaihin saakka. Aluksen toista koematkaa on suunniteltu huhtikuulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti