lauantai 26. maaliskuuta 2016

SAK muuttaa keskustaan - hmmmmmmmmmm...

Kirjoitin 02.03.2016 alla olevat kommentit. Sen jälkeen on ollut mediassa useita lähinnä STTK:n jäsenliittojen epäileviä lausuntoja uudesta keskusjärjestökaavailusta. Lähinnä SAK:n voimakas politisoituminen heittää hankkeelle kapuloita rattaisiin. Monilla STTK:n jäsenliitoilla on pelko, että ei synny uutta vaan "uusvanha SAK"! Näyttää siltä, että jos suunniteltu UK-hanke toteutuu, se ei ainakaan toteudu alkuperäisessä laajuudessaan eikä alkuparäisessä aikataulussakaan.

Vanhat kommentit:

SAK:n ja STTK:n rivakka seurustelu on siirtynyt lähes kihlaukseksi, kun uusia tiloja jo etsitään Helsingin keskustasta. Alla olevan artikkelin perusteella tulee mielikuva, että uusi keskusjärjestö olisi "läpihuutojuttu" - tokko ihan sentään.

Akava on irtisanoutunut hankkesta jo vuosi sitten, eikä sitä enää edes keskusjärjestönä mainita mahdollisissa kaavailuissa...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

SAK muuttaa keskustaan – 110 vuotta Hakaniemessä päättyy 2017

Viitisenkymmentä ammattiliittoa perustaa uuden keskusjärjestön. SAK ja STTK yhdistyvät.

POLITIIKKA 
ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n toimitalo Helsingin Hakaniemessä tiistaina 1. maaliskuuta 2016. Takana Elannon tavaratalo.
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n toimitalo Helsingin Hakaniemessä tiistaina 1. maaliskuuta 2016. Takana Elannon tavaratalo.

Suomen Ammattijärjestöjen keskusjärjestö SAK lähtee Hakaniemestä ensi vuonna, kun se yhdistyy toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n kanssa. Uudelle keskusjärjestölle etsitään tiloja keskustasta.
SAK ja sen edeltäjä Suomen Ammattijärjestö tulevat ensi vuonna toimineeksi Hakaniemessä 110 vuotta. Suomen Ammattijärjestö perustettiin 1907. Järjestö toimi ensin Sirkuskadulla, joka myöhemmin muuttui Paasivuorenkaduksi. Metalliliiton taloon Hakaniemen torin varrella järjestö muutti 1969.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti