lauantai 19. maaliskuuta 2016

Onko keskustalaisen presidentin vuoro?

Tuskin sentään, eiköhän nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö pyri ja tule valituksi toiselle kaudelle, mikäli maailmankirjat eivät aivan sekaisin mene/ole...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Onko keskustalaisen presidentin vuoro?

 | Julkaistu 17. 3. 2016 17:05
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen, 60, ilmoittautui tänään torstaina ehdokkaaksi vuonna 2018 järjestettäviin presidentinvaaleihin. Kun Vanhanen pari kuukautta sitten julkaisi kirjan ulkopolitiikasta, huomasin jossakin spekulaatioita, että kirja liittyisi jotenkin presidentinvaaleihin. Ihmettelin näitä spekulaatioita.
Vanhanen siis pääsi yllättämään. Olin jotenkin ajatellut niin, että puolueet asettaisivat presidenttiehdokkaansa vasta ensi vuoden alkupuolella joko ennen huhtikuussa 2017 pidettäviä kuntavaaleja tai pikemminkin niiden jälkeen.
Olin myös ajatellut, että potentiaaliset ehdokkaat katsovat ensin, onko nykyinen presidentti Sauli Niinistö ehdolla vai ei. Olen sen verran monet presidentinvaalit selostanut ja seurannut, että tiedän vaalien olevan aivan toisenlaiset, jos istuva presidentti on niissä mukana.
Olisi jännä tietää, mitä keskustan johto, siis puheenjohtaja Juha Sipilä, tästä ajattelee.  Tuleeko keskustan sisällä ehdokaskilpailua. Mitä tekee Esko Aho?  Mitä tekee Anneli Jäätteenmäki? Mitä tekee Olli Rehn?
Ja mitä tekee itse Paavo Väyrynen?
Keskusta ja sen edeltäjäpuolueet ovat aina tunteneet suurta viehtymystä presidenttipeliin. Edellinen keskustalainen presidentti oli Urho Kekkonen ja hänen kautensa päättymisestä on jo 34 vuotta, joten olisi oikeus ja kohtuus, että keskustalainen nousisi presidentiksi. Näin keskustassa usein ajatellaan.
Mutta mitä ajattelevat arvoisat kommentaattorit?  Päivän Hyvä Kysymys kuuluu: Onko keskustalaisen presidentin vuoro?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti