torstai 17. maaliskuuta 2016

PAM!PAM!PAM! Suomi haukkoo henkeään...

PAM!PAM!PAM! Suomi haukkoo henkeään...

On tämä kummaa aikaa. Toki on rehellisesti todettava, että puoluepolitiikkaa tuskin voi tehokkaammin tehdä. Mihin se sitten johtaa, onkin aivan toinen kysymys...


Hetki sitten eli klo 15.30 alkanut tiedotustilaisuus tuo esiin PAMin tiukan vaatimuslistan, reunaehdot eli kiristys = iltalypsy jatkuu. 

Palvelualojen ammattiliitto PAM lähtee mukaan neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta. Päätös syntyi hallituksessa äänin 11-5.

Suomalaiset voivat taas hetken aikaa hengittää hiukan vapaammin.



Politiikka  | 

Torppaako PAMin hallitus kilpailukykysopimuksen? – Yle seuraa hetki hetkeltä

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus käsittelee kilpailukykysopimusta torstaina aamupäivällä. PAM saattaa kuopata lopullisesti pitkään neuvotellun sopimuksen, sillä EK on vaatinut PAMin mukaantuloa, jotta alakohtaiset neuvottelut sopimuksesta voivat alkaa. PAMin hallituksen kokoukseen osallistuu myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Yle Uutiset seuraa tilannetta hetki hetkeltä.



Video: Juha Sipilä.




Live

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus käsittelee kilpailukykysopimusta torstaina pidettävässä kokouksessaan. PAMin hallitus saattaa kuopata lopullisesti pitkään neuvotellun sopimuksen, sillä EK on vaatinut PAMin mukaantuloa, jotta alakohtaiset neuvottelut sopimuksesta voivat alkaa. PAMin hallituksen kokoukseen osallistuu myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Video: Yle

 Ja nyt tuli tieto, että kokous kestää vielä vähintään puoli tuntia. Aikaisintaan kello 13.30 siis kuulemme PAMin päätöksen.

klo 12:32: Päätös kilpailukykysopimusneuvotteluihin lähtemisestä on PAMin hallitukselle vaikea.

- Siellä on puheenvuoroja jonossa vielä aika paljon. Kaikilla on vielä paljon sanottavaa, kertoo PAMin viestintäpäällikkö kokouksesta.
- Se on selvää, että monipuolisesti katsovat asioita ja ymmärtävät hyvin taustatilanteen, sekä yhteiskunnan että yksilön, esim. osa-aikatyöntekijän tilanteen. Hankalaa on, sen sieltä aistii, ei ole helppoa.
Kokous venyy edelleen ja päätös tulee aikaisintaan kello 13.  

 PAM on nyt paljon vartijana. Jos tulee kielteinen päätös, niin järjestöt joutuvat miettimään tämän kattavuutta. Olen varsin toiveikas, että ratkaisu löytyy. Salissa ristipaineet ovat kovat. Vastuuta kannetaan, mutta toisaalta painaa pienipalkkaisten ja osa-aikaisten ihmisten puolustaminen, Sipilä kertoi tavattuaan PAMin hallituksen jäsenet.
 Sipilän mukaan PAM halusi selvennyksiä erityisesti osa-aikaisten työntekijöiden asemaan liittyviin kohtiin. Myös työpaikkojen lisääntymistä puhuttiin.
 Sipilän mukaan PAMin jääminen pois sopimuksesta tekisi tilanteesta hyvin vaikean. 

 Pääministeri Juha Sipilä on ollut PAMin hallituksen kokouksessa kertomassa linjauksista kilpailukykysopimuksesta. Vastaanotto ja keskustelu oli erittäin hyvä ja tarpeellinen. Sipilä toivoo myönteistä ratkaisua, mutta myöntää tilanteen vaikeuden.

klo 09:24: Ylen politiikan toimittaja Olli Lindqvist on paikalla PAMin toimistolla. Sipilän kommentit saadaan kun hän lähtee kokouksesta noin puoli kymmenen aikaan, Lindqvist sanoo.
 Verkkolähetys PAMin tiloista Hakaniemestä on alkanut Yle Areenassa.
 Yle Uutisten tietojen mukaan Sipilälle on varattu PAMin hallituksen kokouksen alusta puoli tuntia. 
klo 09:07: Teen parhaani. Yritetään ainakin, että kaikki kivet käännetään. Kyllä tämä PAMin ratkaisu on aika lailla vaa’ankielessä: tuleeko tästä mitään vai eikö tule, sanoo pääministeri Juha Sipilä.
 Nokialainen ammattiyhdistysaktiivi Anne Nyman toivoo, että hallitus pitää pään kylmänä tiukassa paikassa. Hän ennustaa vilkasta lakkokevättä.
klo 09:01: Useiden PAMin hallituksen jäsenten mielestä vaikein asia sopimuksessa on osa-aikaisten työntekijöiden asema. Asian käsittelyyn on kuitenkin nyt paremmat lähtökohdat, kun maan hallitus on ilmoittanut, että lisäleikkauksia ja veronkorotuksia ei tule, jos sopimus syntyy, he sanovat. 
 Sipilän mukaan kilpailukykysopimuksen syntyminen on erittäin vaikeaa ilman PAMia
 PAMin hallitus on jo aiemmin päättänyt hylätä kilpailukykysopimuksen äänin 11-5. Syynä oli luottamuspula hallitusta kohtaan. Tänään kokouksessa on vieraana myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.). PAMin hallituksen jäsen, auralainen Tarja Puotsaari ei odota ihmeitä Sipilän vierailusta.
klo 08:43: Tervetuloa seuraamaan kilpailukykysopimuksen kohtalon hetkiä. PAMin hallitus kokoontuu kello 9.15. Kokous pidetään suljettujen ovien takana, mutta puheenjohtaja Ann Selin on luvannut kertoa päätöksistä heti, kun ne on tehty. Yle näyttää käänteet suorana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti