lauantai 19. maaliskuuta 2016

Lipponen tulistui Nordealle: Suomiko toivoton tapaus? ”Aion vaihtaa pankkia”

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Lopuksi Lipponen kuittaa kirjoituksessaan vielä Nordean hallituksen puheenjohtajalle Björn Wahlroosille, jonka taannoinen lausahdus siitä, että pienasiakkaat eivät tuo pankkiin muuta kuin hiekkaa kengissään, on jäänyt elämään historian kirjoihin. ”Jos Nordea ei vedä lausuntoaan takaisin, en aio kantaa hiekkaa kengissäni pankin konttoreihin, vaan vaihdan pankkia.”

Henkilökohtaisesti minulla ei ole Paavo Lipposen ongelmaa, sillä en ole artikkelissa mainitun pankin palveluja tarvinnut yli kymmeneen vuoteen.

Kyllähän nuo Suomen kuuluisimman veropakolaisen, Björn Wahlroosin, äkkiväärät, itseriittoiset ja omahyväiset lausunnot nostattavat selkeästi adrenaliinitasoa, kun niitä joutuu silloin tällöin lueskelemaan...


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Lipponen tulistui Nordealle: Suomiko toivoton tapaus? ”Aion vaihtaa pankkia”


Paavo Lipponen on suuttunut Nordealle sen esittämistä talousnäkemyksistä, joiden mukaan Suomi on toivoton tapaus. Hän aikoo vaihtaa pankkia, jos Nordea ei peru näkemystään.
Paavo Lipponen on suuttunut Nordealle sen esittämistä talousnäkemyksistä, joiden mukaan Suomi on toivoton tapaus. Hän aikoo vaihtaa pankkia, jos Nordea ei peru näkemystään.KUVA: RAINE LEHTORANTA
Ex-pääministeri Paavo Lipponen on suuttunut Nordean talousnäkemyksestä, ja kuittaa Björn Wahlroosille ettei aio jatkossa "kantaa hiekkaa kengissään" Nordean konttoreihin.
Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sdp) on hermostunut Nordean aiemmin tällä viikolla esittämästä talousnäkemyksestä.
Lipponen kirjoittaa kimmastuksestaan lauantain Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.
Nordean ekonomistit totesivat keskiviikkona julkistamassaan katsauksessa pelkäävänsä ”että yhteiskuntasopimus jää torsoksi ja talouskasvu erittäin hitaaksi”.
Suomea Nordea pitää toivottomana tapauksena ja sanoo, että Suomella on suuria vaikeuksia täyttää eurojäsenyyden vaatimuksia.
Lipponen ihmettelee perusteluja lyttäykselle.
”Onko ruotsalaispankin röyhkeydellä enää mitään rajaa? Väite on perusteeton, eikä sellainen sovi pankkiperinteeseen, joka vaatii edes hieman arvokkuutta”, hän kirjoittaa.
 ”Liittyneekö tällainen ylimielisyys Suomen Nordean alentamiseen sivukonttoriksi, vai onko kyseessä hybridisodankäynti? Ja pitääkö paikkansa, että Nordean korkea-arvoinen toimihenkilö on ulkomaita myöten käynyt kerjäämässä Suomen luottoluokituksen alentamista? Se olisi epäisänmaallista toimintaa.”
Fitch pudotti Suomen luottoluokitusta viime viikolla. Eilen perjantai-iltana Standard & Poor’s säilytti luottoluokituksen ennallaan luokassa AA+ ja piti luokitusnäkymän ennallaan negatiivisena. Suurista luottoluokittajista Suomen luokitus on AAA-tasolla enää Moody’silla.

Lopuksi Lipponen kuittaa kirjoituksessaan vielä Nordean hallituksen puheenjohtajalle Björn Wahlroosille, jonka taannoinen lausahdus siitä, että pienasiakkaat eivät tuo pankkiin muuta kuin hiekkaa kengissään, on jäänyt elämään historian kirjoihin:
”Jos Nordea ei vedä lausuntoaan takaisin, en aio kantaa hiekkaa kengissäni pankin konttoreihin, vaan vaihdan pankkia.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti