keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Suomessa on Lintukoto-ajatukset edelleen vallalla...

Suomessa on Lintukoto-ajatukset edelleen vallalla - valitettavasti. Maailma on muuttunut olennaisesti kahden viimeisen vuoden aikana ja muuttuu edelleen yhä rauhattomammaksi. 

Olen muuten sitä mieltä, että Suomessa on mitä pikimmin tehtävä SWOT-analyysi Nato-jäsenyyteen liittyvästä mahdollisuudesta turvallisuutemme takaamiseksi.


Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:

Viron tiedustelu: Venäjä olisi valmis iskemään Ruotsin ja Suomen alueelle

Keskiviikko 9.3.2016 klo 17.02

Tuoreen virolaisen turvallisuusraportin mukaan Venäjä ei kunnioittaisi Suomen tai Ruotsin liittoutumattomuutta Itämeren alueen sotilaallisessa konfliktissa.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailua Kultarantaan Naantaliin ja Turkuun vuonna 2013.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailua Kultarantaan Naantaliin ja Turkuun vuonna 2013. (RONI LEHTI)
Ulkomaantiedustelu Teabeametin ensimmäisen julkisen vuosiraportin mukaan Venäjä olisi valmis iskemään Suomen ja Ruotsin alueelle, koska se arvioisi myös Naton olevan valmis käyttämään näiden maiden infrastruktuuria hyväkseen sodassa.
Raportissa arvioidaan Venäjän sotilasvoiman käytön Baltiassa olevan epätodennäköistä, muttei mahdotonta. Venäjä on kuitenkin tärkein Itämeren alueen sotilaallista turvallisuutta uhkaava tekijä.
Raportin mukaan Venäjän sotilaallinen suorituskyky ei ole massiivisista investoinneista huolimatta kaikilta osin kunnossa. Maan kyky taistella vain tavanomaisin asein on rajallinen eikä talouskriisi ole helpottanut asiaa, raportissa todetaan.
Raportista kertoi keskiviikkona Helsingin Sanomat.

STT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti