keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Saksalaislehti: Itä-Ukrainaa johtaa todellisuudessa Venäjän perustama varjohallitus...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Donetskin ja Luhanskin alueiden kapinallisilla ei ole todellisuudessa valtaa Itä-Ukrainan asioihin, vaan he toimivat vain nukkehallintona.

Oliko asiassa jotain uutta? Ei yhtään mitään...

Itä-Ukrainassa on menossa Venäjän presidentin Vladimir Putinin usein mainitsema ja lähes mainostama jäätynyt konflikti, jossa Venäjä ja venäläiset ovat täysillä mukana, vaikka muuta julkisesti väitetään, vakuutetaan.

Kuolonuhrien määrä lähentelee kohta 10.000 henkilöä. Pääasiassa täysin viattomia ukrainalaisia siviilejä: lapsia, naisia ja vanhuksia.

Valko-Venäjän Minskissä neuvoteltu tulitauko on rakoillut koko ajan. Väitetään, että edelleen ns. suurikaliiberisia tykkejä käytetään jatkuvissa "nahinoissa".

Onko tilanne vielä ratkaistavissa rauhanomaisesti? ilman lisäuhreja

Venäjämielisten Luhanskin ja Donetskin alueet Itä-Ukrainassa ovat julistautuneet 

itsenäisiksi kansantasavalloiksi. Siellä vallitsee alla olevassa artikkelissa todettu 

"nukkehallitus"-tilanne. Krimin lisäksi näille alueille pitäisi lähivuosina saada jäätyneen 

konfliktin asemesta lopullinen, rauhanomainen ratkaisu.

Irrottamalla ne lopullisesti Ukrainasta. Mihin hintaan Ukraina on valmis niistä luopumaan?

Sopimukseen liitettäneen 100%:n varmuudella Ukrainan Naton-kytkentä tavalla tai toisella...



Itä-Ukrainan sota
Osa Ukrainan kriisiä
Venäjämielisten Luhanskin ja Donetskin alueet Itä-Ukrainassa, jotka ovat julistautuneet itsenäisiksi kansantasavalloiksi, on merkitty keskiruskealla. Harkovan alue, jossa tilanne on epäselvä, on merkitty vihertävällä. Itä- ja Etelä-Ukrainan alueet, joissa on merkittävä venäjänkielinen kansanosa, on merkitty kellanruskealla. Venäjän sotilaiden miehittämä Krimin niemimaa on merkitty violetilla. Kiova ja muu Länsi-Ukraina on merkitty valkealla riippumatta kansallisuuksista.
Venäjämielisten Luhanskin ja Donetskin alueet Itä-Ukrainassa, jotka ovat julistautuneet itsenäisiksi kansantasavalloiksi, on merkitty keskiruskealla. Harkovan alue, jossa tilanne on epäselvä, on merkitty vihertävällä. Itä- ja Etelä-Ukrainan alueet, joissa on merkittävä venäjänkielinen kansanosa, on merkitty kellanruskealla. Venäjän sotilaiden miehittämä Krimin niemimaa on merkitty violetilla. Kiova ja muu Länsi-Ukraina on merkitty valkealla riippumatta kansallisuuksista.
Päivämäärä:
23. helmikuuta 2014 (Ukrainan terrorismin vastainen operaatio) – '
Paikka:
Itä-Ukraina, Etelä-Ukraina, Krim
Casus belli:
Lopputulos:
Tulitauko meneillään sovittu Minskin maratonneuvotteluissa, alkamispäivä 14.2.2015
Osapuolet
  • Ukrainan hallinto
  • Vapaaehtoiset pataljoonat
  • Euromieliset protestoijat
Tappiot
noin 2 500 kaatunutta,
noin 3 000 haavoittunutta[1]
tuhansia kaatuneita ja haavoittuneita
noin 400 kuollutta siviiliä
Tämä artikkeli käsittelee Itä-Ukrainan sotaa 2014–2015. Tätä edelsivät Ukrainan vallankumous ja sitä seurannut Krimin kriisi.

Venäläismielinen separatistikapinallinen vallatulla Slovjanskin kaupungintalolla.



Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Saksalaislehti: Itä-Ukrainaa johtaa todellisuudessa Venäjän perustama varjohallitus

Bildin mukaan Donetskin ja Luhanskin alueiden kapinallisilla ei ole todellisuudessa valtaa Itä-Ukrainan asioihin, vaan he toimivat vain nukkehallintona.

ULKOMAAT  
ALEKSEI NIKOLSKIJ / RIA NOVOSTI
Bildin mukaan Itä-Ukrainaa johtava nukkehallitus raportoi suoraan Venäjän varapääministerille Dmitri Kozakille (oik.), joka on myös presidentti Vladimir Putinin hyvä ystävä.
Bildin mukaan Itä-Ukrainaa johtava nukkehallitus raportoi suoraan Venäjän varapääministerille Dmitri Kozakille (oik.), joka on myös presidentti Vladimir Putinin hyvä ystävä.

Itä-Ukrainaa johdetaan todellisuudessa suoraan Venäjän valtiohallinnosta, kertoo saksalaislehti Bild.
Sen mukaan Donetskin ja Luhanskin alueen kapinallisilla ei ole todellisuudessa valtaa Itä-Ukrainan asioihin, vaan he toimivat vain nukkehallintona.
Uutinen perustuu Bildin haltuunsa saamaan asiakirjaan. Lehti kertoo näyttäneensä asiakirjaa usealle korkealle Venäjän valtion viranomaiselle, venäläiselle toimittajalle ja eri maiden tiedustelupalvelulle, jotka ovat arvioineet sen autenttiseksi.
Bildin mukaan varjohallitusta johtaa Sergei Nazarov, joka on varaministeri Venäjän taloudellisesta kehityksestä vastaavassa ministeriössä. Hän raportoi suoraan Venäjän varapääministerille Dmitri Kozakille, joka on presidentti Vladimir Putinin läheinen ystävä.
Varjohallitus on virallisesti duumassa eli parlamentin alahuoneessa toimiva komissio, joka käsittelee humanitaarisen avun jakamista Donetskin ja Luhanskin alueille Itä-Ukrainaan.
Bildin mukaan asiakirja kuitenkin osoittaa, että komission eri työryhmissä suunnitellaan perinpohjaisella otteella paljon muutakin, kuten verotusta, palkkapolitiikkaa, julkisen sektorin toimintaa, teollisuuden kehittämistä, energiakauppaa ja liikenneinfrastruktuuria – aivan kuten omaa valtiota johdettaessa. Bildin haastattelemat asiantuntijat arvioivatkin, että nähtävissä ei ole eroa vastaaviin asiakirjoihin, jotka käsittelevät Venäjän omia asioita.
Esimerkiksi joukkoliikennettä on suunniteltu bussien, raitiovaunujen ja junien varaosien toimittamisen tarkkuudella.
Bildin mukaan joulukuussa 2014 perustetun komission kokouksissa istuu useita venäläisviranomaisia, ja sen työryhmät toimivat Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n valvonnassa.
Sen sijaan asiakirjan kuvailemassa kokouksessa ei ollut läsnä yhtään edustajaa Itä-Ukrainan separatistista aluehallinnoista, vaan niille vain kerrottiin jälkikäteen kokouksen tuloksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti