perjantai 24. lokakuuta 2014

Vaalitaktisia irtiottoja...

Kyllä Paavo Väyrynen oli aikanaan oikeassa, nimittäin Suomen EU-jäsenyyden suhteen. Meidän olisi pitänyt pysyä erossa EU:sta ja rahaliitosta. Keskittyä sen sijaan Pohjoismaiden yhteistyön tiivistämiseen.

Nyt - kaksikymmentä vuotta myöhemmin - eletään aivan toista aikaa ja päälle käyvät toisenlaiset ongelmat. Päätöksentekoprosesseihin hiipivät mm. NATO-kannanotot.

Kyllä Paavo Väyrynen on siinä oikeassa, että Suomen Keskusta rp:n osalta päätökset mm. em. asiakokonaisuudesta tehdään luonnollisesti omassa piirissä.

Arvelen, että Keskustan nykyinen, suvereeni puheenjohtaja Juha Sipilä katsoo vaalitaktisin irtiotoin jo nurkan taakse ja vähän pitemmällekin.

Hän selkeästi näkee nyky-Kokoomuksen heikkoudet, mahdolliset äänestäjäsiirtymät nimenomaan Keskustaan ja siksi muotoilee sanansa, lausuntonsa hiukan väljemmin kuin Keskustan tiukka linjaus sallii.

Mikäli asiat etenevät NATO-jäsenyyden suuntaan, siitä käydään taatusti aikanaan kansanäänestys. Varmaan sitä ennen on tehty viimeisen päälle kattava SWOT-analyysi asiasta. Ken elää, hän näkee...

Pätkä suoraa nettilainausta tältä päivältä:


HSTV:n Studio Kulmapöydässä vieraana Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen kritisoi Juha Sipilän Nato-kommentteja

POLITIIKKA 
HSTV:n Studio Kulmapöytä -keskusteluohjelmassa europarlamentaarikko ja keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kritisoi keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän Nato-lausuntoja.
Sipilä sanoi perjantain Talouselämässä, että mahdollisuus Nato-jäsenyyteen on jätettävä auki, ja että Keskusta voi olla mukana vain hallituksessa, joka jättää Nato-kantansa auki. Väyrynen on asiasta jyrkästi eri mieltä.
"Nykyisen hallituksen ohjelmassahan on hyvin selkeästi ilmoitettu, että ei haeta eikä valmistella Nato-jäsenyyttä," Väyrynen sanoo.

Väyrysen mielestä olisi typerä linjamuutos muodostaa hallitus ja kirjoittaa sille hallitusohjelma, jossa jätettäisiin kokonaan auki kysymys Suomen suhteesta Natoon.
"Etenkään tilanteessa jossa Alexander Stubb on joko pää- tai ulkoministeri. Hänhän ajaa hyvin päättäväisesti ja keinoja kaihtamatta Suomen Nato-jäsenyyttä", Väyrynen sanoo.
Väyrysen mielestä Alexander Stubbin mahdollinen rooli tulevan hallituksen pää- tai ulkoministerinä on otettava huomioon. Keskustan pitää pitää Väyrysen mukaan käydä keskusteluja linjasta, sillä puoluekokous on hänen mukaansa selkeäesti todennut linjan, ja sen voi muuttaa vain puoluekokous.
"Se on niin kuin meidän osalta lukittu", Väyrynen toteaa.
Keskustan entisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen tuoreessa kirjassa esittämästä kritiikistä Väyrysellä on niin ikään vahva mielipide. Esimerkiksi Korhosen väitettä siitä, että hän olisi toiminut aikanaan niin sanotun K-linjan inkvisiittorina, Väyrynen pitää suorastaan lapsellisena. Korhosen kirja on hänen mielestään lisäksi liian paksu, tylsä ja huonosti editoitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti