keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Jyrkin ilme sen kertoo...

Ennen sanottiin, että hymyilee kuin Hangon keksi. Kyllä meidän Jyrkimme pistää alla paremmaksi! Siihen ei pysty edes Alex...

Asiasta toiseen...

Yritin myydä hänelle aikanaan taideteoksen, taulun. Milloin, miksi ja minkä ihmeen taulun?

Silloin kun hän runnoi, oikeastaan kosi Suomessa kasaan six-pack-hallituksen, joka on kutistunut tämänhetkiseen 2+2-hallituspohjaksi eli pää+apupuolue-pohjaksi.

Jyrki Katainen "kosi", maanitteli mukaan SDP:n Jutta Urpilaisen johdolla. Tulihan kuvioihin vielä mukaan Vasemmistoliittokin ja silloin kolme ns. apupuoluetta.

Niin tuo taulu, jota pääministeri Jyrki Kataiselle hänen avustajiensa avustuksella tarjosin, on severomorskilaistaiteilijan Anatoly Sergienkon akryylityö Kosinta, joka oli esillä aikanaan ensimmäistä kertaa Suomessa, Kemissä Pohjolan Sanomien ala-aulassa lokakuussa 2006.
Upea, värikylläinen taulu, joka kyllä puhuttaa...

Emme päässeet kauppoihin. Taulu on edelleen minulla. Oikeastaan se on tällä hetkellä Galleria Arteissa Kemissä taidenäyttelyssä.

Varmaan Jyrkillä olisi nyt mahdollisuus ostaa se, sillä rahaa tulee kohta kuin suokuokalla.

Tarjosin suunnilleen samoihin aikoihin valtionvarainministeri Jutta Urpilaiselle myös taulua. Taulun nimi on Euroopan valloitus. Todella upea, värikylläinen Anatoly Sergienkon akryylityö samasta taidenäyttelystä.

Emme päässeet kauppoihin. Kyseinen taulu on myös minulla. Fyysisesti tällä hetkellä Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n toimitilassa Vinsissä Kemissä.


Jyrkin hymyä illansuussa:


POLITIIKKA  

EMMANUEL DUNAND / AFP
Jyrki Katainen Brysselissä.
Jyrki Katainen Brysselissä.
Entisen pääministerin Jyrki Kataisen (kok) valinta Euroopan komission varapuheenjohtajaksi näyttää liki varmalta.
Kolme Euroopan parlamentin valiokuntaa päätti kokouksessaan keskiviikkoiltana suosittaa Kataista kasvusta, työllisyydestä ja investoinneista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi.
Äänestyksiä oli kaksi. Ensimmäisessä äänestyksessä valiokuntien euroedustajat kannattivat Kataista komissioon äänin 123–40 ja toisessa hänen valintaansa nimenomaan komission varapuheenjohtajaksi äänin 98–52.
Katainen sai valiokuntien enemmistön taakseen, vaikka erityisesti valiokuntien vasen laita hiillosti häntä tuleviin tehtäviin liittyvissä kysymyksissä tiistaina.
Euroedustajat muun muassa moittivat Kataista kulukurin seurauksista kriisimaissa, nostivat esille Suomen Kreikalta vaatimat vakuudet ja tivasivat, miten Katainen aikoo rakentaa Euroopan uuden 300 miljardin euron investointiohjelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti