torstai 30. lokakuuta 2014

Lentolipun varausnäpyttelyä...

Edellisessä eli toisessa elämässäni = aktiivisen työelämän aikana lensin Finnairin, myöhemmin Finncomin siivin tämän tästä Kemi-Tornio-lentokentältä Helsinki-Vantaa-lentokentälle ja sieltä lähinnä Helsingin keskustaan/Itä-Pasilaan kokoukseen ja7tai koulutustilaisuuteen.

Sitten tuli kuvioihin Flybe, joka kansan karttuisassa suussa sai hetken aikaan nimen Maube, epävarmuutta oli paljon ilmassa.
Matkustajat alkoivat äänestää jaloillaa/kumipyörillään ja ajoivat sankoin joukoin Ouluun ja sieltä Etelä-Suomeen. Oulusta lentoja riittää joka lähtöön nykyäänkin.

En ole moneen vuoteen lentänyt Kemistä Helsinkiin.

Mikäli ns. maalikylille on ollut asiaa, olen käyttänyt VR:n palveluja - eläke-etua - alennusta...

Lähden pitkästä aikaa kokousmatkalle Helsinkiin marraskuun loppupuolella. Päätin varata/ostaa lentolipun menomatkalle, sen teinkin mutta...

Ajattelin olla kaukaa viisas ja varata edullisen lipun. Matkustuspäivälleni löytyi halvin lippu, jonka hinta veroineen oli 69,00 euroa. Lentoajankohtakin oli ihan mukava, jotakuinkin keskellä päivää.

Lopullinen hinta muodostuikin aivan toiseksi, vaikka en varannut etukäteen maksullista istuinpaikkaa enkä vakuutusta. 
Varasin matkalaukulle (valintani max 20 kg) "ruumaanmenon" etukäteen. Varsinaiseen lentolipun maksuvaiheeseen (erillismaksu siitäkin) päästyäni huomasin, että lentolipun hinnaksi oli muodostunut 104,99 euroa. Siis melkein tuplaten, mitä "edullinen" ennakkolippuni oli taulukossa...

Toivottavasti Flybe-lentää Kemi-Torniosta jatkossakin vähintään nykyisillä lentovuoroilla.

Kohtuutasoisen eläkeläisalennuksen käyttöön ottoa kannattaa harkita, sillä jokainenhan on jossakin vaiheessa eläkeläinen, jos elinpäiviä riittää.
Varmaan Flybe:een olisi mukava lentää täysillä koneilla - eläkeläisillä, kiireisilläkin eläkeläisillä on aikaa lennellä... 

Itse tulen takaisin Helsingistä käyttäen VR-palveluja - lauantaina, jolloin lentovaihtoehtoa suoraan Kemi-Tornioon ei ole - ainakaan toistaiseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti