tiistai 21. lokakuuta 2014

Omakotitalo vuosimallia 1982 remonttitarjouspommituksessa...

Olen useaankin kertaan kirjoittanut, että vanhoilla omakotialueilla liikkuu aktiivisesti erilaisia remonttitarjousedustajia varsinkin kesäaikaan. Näyttää siltä tarjousaktiviteetti alkaa olla ympärivuotista.
Hyvä niin, koska vanhoissa omakotitaloissa pääsääntöisesti asuu iäkkäitä, eläkkeellä olevia ihmisiä ja monissa tapauksissa remontintarvetta aidosti ilmenee.

Tarjotaan ikkunoiden uusimista, ovien uusimista, ulkokattouusimista vähintäänkin puhdistamista ja pinnoittamista/maalaamista, lisäeristettä vintille, räystäs- ja ulkoseinämaalausta, jne. puhumattakaan suurista sisätilaremonteista ja energiaratkaisujen täydellisistä muuttamisista.

Iäkkäät mökkiläiset joutuvat pohdiskelemaan kiivaasti em. tarjousten tarpeellisuutta, joita saatetaan tyrkyttää tyyliin ”nyt tai ei koskaan”- ja ”me hoidamme vaivattomasti kaiken”-hengessä…

Tarjous- ja alustavaan kaupankäyntihierontaan kuuluu nykyisin olennaisesti käsite kotitalousvähennys.

Kotitalousvähennysjärjestelmä tuo takaisin työn teettäjälle, tässä tapauksessa omakotitalon omistajalle, osan tehdyn työn kustannuksista verovähennyksenä. Järjestelmä on sinällään erittäin hyvä eikä edes suomalaisperinteisesti pahan byrokraattinen. Verottajan kanssa on kuitenkin hoidettava asian virallinen puoli.

Tehdyt tarjoukset kannattaa tarkistaa kilpailuttamalla saatu tarjous esimerkiksi parilla paikallisella yrittäjällä.

Nyt juuri tähän päivään eli tiistaihin 21.10.2014...

Sain puhelun iltapäivällä. Tämänkertainen myyntitykki tiedusteli aluksi kiinteistön omistajaa.

Sitten alkoi tulla tekstiä kuin liukuhihnalta eli miten erinomaisia tuotteita on saatavissa. Erityisesti maininnat lähinaapurissa suoritetuista ja suoritettavista tilauksista tulivat selkeästi esiin.

Sen verran sain sananvuoroa, että kerroin meillä olevan lähitulevaisuudessa kukaties päärakennuksen autotallin oven uusinta.
Nykyinen kippiovi on ihan hyvä, mutta saisimme vapaaseen aukkoon yli 100 mm lisää leveyttä...

Siihen liittyvänä myyntitykki kertoi heillä olevan hyvä ratkaisu - muista vastaavista vaihtoehdoista - poikkeava ratkaisu. Ratkaisuun sisältyi samaan hintaan kaukosäädin ja käyttökoulutus. Tuote tehdään mittatilaustyönä.

Tiedustelin häneltä kolme asiaa: missä ovi tehdään, mistä asentajat tulevat ja tärkein eli oven hinta asennuksineen.

Sain vastaukset: Ovi tehdään Euroopassa, asentajat ilmeisesti Oulusta tai Keski-Suomesta ja hinta on 3.000-4.000 euroa.  

Totesin yksiselitteisesti, että saan vastaavan tuotteen paikalle asennettuna alle 2.000 euroa paikallisesta liikkeestä.

Puhelinkeskustelumme loppui lyhyeen kuin veitsellä leikaten. Viimeiset sanat myyntitykillä taisivat olla:" No antaa sitten olla!".

Ettei tämän tekstin lukijalle muodostu käsitystä, että juttelen/kirjoittelen pehmoisia, niin tarkistin viisi minuuttia sitten asian. Pitkästi alle kaksi tonnia se maksaa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti