lauantai 25. lokakuuta 2014

Sanomalehtien hinta-/laatusuhde

Luen - niin kuin olen aikaisemminkin kirjoittanut - pääsääntöisesti kahta sanomalehteä: Helsingin Sanomia ja Pohjolan Sanomia. Molempia lehtiä luen sekä paperi-että nettiversioina.

Hyviä lehtiä molemmat, tosin ne painivat niin sanotusti eri sarjoissa.

Lisäksi lukuvalikoimaani kuuluvat luonnollisesti talousalueemme kaupunkilehdet, lähinnä Lounais-Lappi ja Kemi-Tornio...

Tällä hetkellä kotitalouteemme tulee Pohjolan Sanomat tilattuna.

Helsingin Sanomat on tullut useaan otteeseen-lähinnä tarjouskampajan-jälkimainingeissa tilattunakin.
Tällä hetkellä saan kyseisen lehden paperiversiot jälkijunassa naapuriltani - muovipussillisen kertarysäyksenä. Luen ne myös jälkikäteen kertarysäyksenä kohtalaisen nopeasti, lähinnä selaillen. 
Kiinnostavimmat artikkelit irrotan/leikkaan talteen myöhäisempää tarkastelua varten. Ne muiden ("poltettavien") lehtien mukana päätyvät loppujen lopuksi sytykkeeksi varaaviin takkoihimme. Puhdas puutuhka palautuu aikanaan pensaiden ja puiden juurille - tieto on muuttunut lannoitteeksi... 

Itse varsinaiseen asiaan: Hetki sitten kävin taas keittiön pöydän ääressä läpi muovikassillisen Hesareita.

Etusivun yläreunassa on hintatietoa: Irtonumero 3,50 €, kotiin tilattuna alk. 0,97 €/pv (12 kk:n jatkuva tilaus) eli noin 350 €/vuosi. 

Päätin päivittää hintatietoni myös Pohjolan Sanomien osalta. Todettakoon, että lehti on nykyään 5-päiväinen ja kahtena "välipäivänä" eli maanantaina (ilmestyy jo sunnuntaina) ja torstaina tulee Lounais-Lappi-lehti ilmaisjakeluna.

Pohjolan Sanomien irtonumero maksaa 2,00 € ja tilaushinta jatkuvana tilauksena ja kerralla maksettuna on 20,50 €/kk eli 246,00 €/vuosi.

Jätän em. lehtien verkkotuotteet vertailun ulkopuolelle.

Edellä mainitun informaation perusteella Helsingin Sanomien "kilohinta" on 100-0 huomattavasti edullisempi kuin Pohjolan Sanomien, koska sivumäärä on moninkertainen mutta...

Vielä tällä hetkellä minun henkilökohtaisessa vertailuvaaàssani on nimenomaan uutisoinnin paikallisuus ollut tärkein vaikuttava tekijä. Onko se vielä lähiaikoinakin, sen aika näyttää...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti