tiistai 7. lokakuuta 2014

Murheellista luettavaa...

Pohjolan Sanomien nettilehti tänään tiistaina 07.10.2014:

Sari Pelttari-Heikka
Pajala
Pajalan kaivos ajetaan alas. Northlandin henkilökunnalle ilmoitettiin tiistaina kaivosyhtiön keskeyttävän rautamalmin tuotannon ja lomauttavan koko henkilöstön.
Työt ovat uhattuna kaikilta Northlandin 300 kaivostyöntekijältä, 200 malmikuljetuksista vastaavan Clifftonin työntekijältä sekä aliurakoitsijoiden väeltä.
Metalliliiton IF Metallin toimitsija Daniel Eneslätt laskee Pajalan kaivoksen sulkemisen vaikuttavan jopa 1000 tai 1100 henkilön työpaikkaan Tornionlaaksossa.
Kaivosyhtiön ratkaisua perusteltiin konkurssin välttämisellä.
– Keskeytämme kaivoksen toiminnan, jotta jossakin vaiheessa on mahdollista jatkaa toimintaa Pajalassa. Nykyisillä rautamalmin hinnoilla ei ole mahdollista jatkaa toimintaa, kun yhtiön rahoituspohja ei ole turvattu, toimitusjohtaja Johan Balck totesi Pajalassa tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.
Pajalan kaivoksen töiden keskeytykselle ei ole kerrottu määräaikaa. Yhtiössä jatketaan neuvotteluja pitkäkestoisen rahoitusratkaisun löytämiseksi. Kaikki osapuolet toivovat ratkaisun löytyvän mahdollisimman pian.
_____________________________________________________________________

Kirjoitin tammikuun 2011 lopussa artikkelin otsikolla: Ruotsin Pajala - tulevaisuuden maailmannapa(ko)...

Silloin Ruotsin Pajalassa ja myös Tornionjokilaakson Suomen puolen kaivoshankkeiden osalta oli erittäin optimistinen, odottava tilanne.

Artikkelini perustui Pajalan paikallisgurun, ”kansanmiehen” Bengt Niskan rennonletkeään mutta asiapitoiseen infoon lähitulevaisuudesta, joka minulla oli mahdollisuus aistia livenä paikan päällä Pajalassa. Kunnallisneuvos, Pajala Utveckling AB:n silloinen, uusi toimitusjohtaja esitti Pajalan kunnianhimoiset kehitysnäkymät tuleville vuosille.

Northland Resources kaivosyhtiön investoinnit olivat tulollaan. Kanadalainen, Oslon pörssissä noteerattu kaivosyhtiö oli vakavissa aikeissa hyödyntää Suomen ja Ruotsin malmivarantoja.

Yritys ajautui rahoitusvaikeuksiin. Toivottavasti nousee nopeasti jaloilleen...
_____________________________________________________________________

Kaivosasiaan liittyvänä juuri tänään perjantaina 10.10.2014 saimme lukea lehtien nettisivuilta, että Sallan Soklin kaivoshankkeen osalta valtio ei tue ratahanketta - ainakaan tämän hallituksen loppumetreillä... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti