keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Rakenteellisia uudistuksia - hmmmmmmmmmmmmm...

Käväisin hetki sitten lukemassa Ylen uutissivuja. Yksi pääartikkeleista oli alla oleva. Mikäli oikein muistan, Suomessa on puhuttu rakenteellisista uudistuksista jo vuosikausia. Minulle ei ole selvinnyt, mitä ne konkreettisesti ovat, niistä olisi syytä tehdä eräänlainen rautalankamalli tavalliselle kengänkuluttajalle.

Itselleni tulee em. käsitteestä ensimmäisenä mieleen alla olevan tekstin sote- ja eläkeuudistusten maaliin saattaminen.

Siinä on kaiken kaikkiaan niin sekava soppa, että se ei ratkea nykyisen tynkä-/loppuvaalikausihallituksen toimenpitein. Päätöksiä ei ole saatu, eikä saada aikaan.

Näyttää siltä, että nykyisellä pääministerillämme alkaa olla kannatuslukujen laskiessa hätää ihan myydä saakka.

Hyvä, että länsinaapuri auttaa - ilmaiseksi.

Tuohon minä en usko. Maailmassa ei ole minun käsitykseni mukaan mitään ilmaista. Aina, toistan aina joku maksaa. Maksaja on yleensä Sinä ja minä, tavalliset veronmaksajat, niin se menee - valitettavasti...

Suoraa nettilainausta Ylen uutissivuilta:

Stubb: Suomen pelastaminen edellyttää pitkälle meneviä rakenteellisia uudistuksia

Pääministerin mukaan Suomi nousee takaisin kilpailuun vain yhteistyöllä, ei eripuraisuudella.

Video: Alexander Stubb.
08:55
Pääministerin mukaan Suomi nousee takaisin kilpailuun vain yhteistyöllä, ei eripuraisuudella. Video: Yle
Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomen hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen edellyttää pitkälle meneviä rakenteellisia uudistuksia.
Stubb johti aamulla Kesärannassa talousneuvoston kokousta, jossa oli mukana yhteiskunnallisia vaikuttajia. Kokouksessa ei tehty päätöksiä, vaan kartoitettiin tilannekuvaa Suomen talouden tilasta. Stubb esitti kokouskutsun sen jälkeen, kun luottoluokittaja Standard & Poor's laski Suomen luottoluokitusta.
Stubbin mukaan Suomessa on laitettava täytäntöön nopeasti hallituksen päätökset muun muassa rakennepolitiikasta sekä sote- ja eläkeratkaisuista. Lisäksi hänen mielestään eri tahojen on laadittava ohjelma puolen vuoden aikana toimista, joilla suomalaisia rakenteita uudistetaan nykyistä pidemmälle.
– Uskon, että voimme pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan, kun saamme kasvua aikaiseksi, mutta se edellyttää myös pitkälle meneviä rakenteellisia uudistuksia, Stubb sanoi.
Stubb myös perusteli Ruotsin entiseltä valtiovarainministeriltä Anders Borgilta tilaamaansa Suomea koskevaa selvitystä. Stubb sanoo, että häntä ei huolestuta se, miltä Borgin mukaantulo näyttää ulospäin.
– Kyse ei ole siitä, mitä mieltä olemme raportin laatijasta, vaan siitä mitä mieltä olemme raportin lopputuloksesta. Auttaako se pelastamaan hyvinvointiyhteiskunnan vai ei, Stubb sanoi.
Stubbin mukaan Borg otti häneen yhteyttä, ja tarjosi palveluitaan ilmaiseksi jäätyään pois politiikasta. Borg sanoi Stubbille pitävänsä Suomea itselleen läheisenä maana.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli aamun kokouksesta poissa. Stubb ei aamulla vielä tiennyt syytä Soinin poissaololle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti