torstai 2. lokakuuta 2014

CLT-tuotantoon ja koetaloon tutustuminen...

Mikä ihmeen CLT?

Pieni tekstinpätkä Ammattiopisto Lappian kotisivuilta:

CLT-osaamiskeskus on uuden ajan luokkahuone

Valtakunnallisesti merkittävä kiintopuurakenteiden oppimis- ja osaamisympäristö valmistui Ammattiopisto Lappian Sammonkadun toimipisteeseen Kemiin.
Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru vihki uudet tilat käyttöön CLT-osaamiskeskuksen avajaisissa 25. huhtikuuta 2014. Kutsuvierastilaisuuteen osallistui yhteistyökumppaneita ja hanketoimijoita sekä Lappian henkilökuntaa ja opiskelijoita.

Ammattiopisto Lappian rehtori Jussi Leponiemi avasi juhlatilaisuuden. Lappian tavoitteena on valmistaa työelämään oma-aloitteisia, yhteistyökykyisiä ja yrittäjähenkisiä rakentajia.

- CLT-kirjainyhdistelmä (Cross Laminated Timber) merkitsee ristiinliimattua teollisesti valmistettua puuelementtiä, se liittyy rakentamiseen, teolliseen puurakentamiseen ja huipputeknologiaan. Me näemme kirjainyhdistelmässä myös halun kehittää uutta, tarpeen hyödyntää luontevaa raaka-ainettamme sekä monimuotoisen yritysyhteistyön.

Maakuntajohtaja Mika Riipi toi avajaisiin Lapin liiton tervehdyksen.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru piti juhlapuheen, jossa hän totesi ammatillisen koulutuksen olevan muutoksessa. Nykypäivän koulutus tulisi olla riittävän laaja-alaista ja sisältää vaihtelevia opintopolkuja.

Avajaisten yhteydessä juhlittiin myös CLT-Koetaloa, joka toimii ainutlaatuisena CLT-puurakentamisen tutkimusympäristönä. CLT-Koetalo on Kemin Digipolis Oy:n, Lapin ammattikorkeakoulun ja Ammattiopisto Lappian yhteinen tutkimus- ja kehittämishanke.
_____________________________________________________________________

Olen Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n toiminnassa mukana, tällä hetkellä hallitusjäsenenä.

Länsi-Pohjan Insinöörit ry haluaa olla tekniikan kehityksessä ajan tasalla. Tällä kerralla lähdemme tutustumaan Ammattiopisto Lappian CLT-hankkeeseen. Vierailuajankohta on perjantaina 03.10.2014 klo 14 alkaen

CLT-hankkeen vetäjä Matti Yliniemi toimii isäntänä ja noudattanee jotakuinkin seuraavaa aikataulua:
+ CLT -hankkeen esittely ja toteutus
+ kahvittelu
+ tutustuminen CLT -valmistukseen käytännössä
+ tutustuminen CLT-koetaloon 

Edessä varmaan mielenkiintoinen vierailu.

Sitä se nimenomaan oli - hieno juttu!

Jos vielä rakentaisin jotain, niin erittäin suurella todennäköisyydellä tekisin sen CLT-elementeistä, sen verran olin tietoinen asiasta etukäteen ja vierailumme täydensi asiaa myönteisesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti