sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Itä-rintamalta ei mitään uutta...

Olen kirjoittanut muutaman kerran blogisivulleni Ukrainan, tarkemmin Itä-Ukrainan kriisistä, oikeastaan tälläkin hetkellä olevasta sotatilasta.
Olen lainannut muun muassa Helsingin Sanomien ja Yle Uutisten materiaalia, koska niihin voi luottaa.


Viime aikoina edellä mainitut tietolähteet ovat olleet jotakuinkin hiljaa, joten on aiheellista todeta, että itä-rintamalta ei mitään uutta...

Neuvoteltua tulitaukoa on rikottu käytännössä joka päivä. 

Kuolonuhrien määrät ovat ilmeisesti pysyneet räiskimisestä huolimatta sen verran siedettävinä ettei pakoteruuvia ole syytä kiristää EU:n ja Yhdysvaltojen taholta.

Ukrainalle/Kiovalle on edelleen vaikea tunnustaa, että se sopii Itä-Ukrainan kohtalosta Venäjän tukemien kapinallisten kanssa, joita se sotaretoriikassaan kutsuu terroristeiksi. Venäjä ei myönnä olevansa sodan osapuoli, joten välikäsiä tarvitaan.
Nyt asemansa sementoineiden kapinallisjohtajien valta perustuu Venäjän tukemien asejoukkojen, eräänlaisten "vihreiden miesten" ja Venäjän armeijan joukkojen tukeen.
Alun perin vihreiksi miehiksi kutsuttiin Krimin vallanneita asemiehiä, jotka paljastuivat Venäjän sotilaiksi.

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja on joissakin lausunnoissaan todennut, että Venäjää ei kiinnosta enempi irrottelu.
Se on kaapannut Krimin muodollisesta "kansainvälisestä varjonyrkkeily vastustelusta" huolimatta ja kansainvälisistä oikeusrikkomuksista huolimatta.

YK on totaalihampaaton - "täysin arvovallaton" tämän tyyppisissä pikkurähinöissä, joissa yhtenä osapuolena on alkuperäisen turvallisuusneuvoston pysyväisjäsen veto-oikeuksineen.

Toki myönnän, että onhan maailmalla menossa 100-0 huomattavasti pahempia kriisejä, jotka toivottavasti nekin - jollakin aikajänteellä - saadaan rauhoittumaan...

Edelleenkin totean: "On tämä kummaa aikaa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti