maanantai 6. lokakuuta 2014

Lennokkien taistelu...

Otin alla olevan lainauksen ns. keltaisen lehdistön sivuilta. Tähän saakka Itä-Ukrainan taivasta ovat hallinneet venäläiset, venäläisten ohjaamat lennokit, joilla on avustettu separatistien sodankäyntiä, sodanjohtoa, sotakaluston liikkumista ja viime kädessä ohjattu tykkitulta.

 

Nyt kohta taivaalla pörräävät Etyj-tarkkailijoiden avuksi tulleet, aseistamattomat lennokit.

Minulla on vahva tunne, että Itä-Ukrainassa on menossa kohta eräänlainen lennokkien taistelu. Taistelu, jossa testataan aidoissa kriisi-/sotaolosuhteissa lennokkitekniikkaa.

Jos se vie rauhan toteutumista eteenpäin niin mikäpä siinä. On tämä kummaa aikaa...

Nettilainaus Ilta-Sanomien sivuilta:

ITÄ-UKRAINA Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on saamassa valvontakäyttöönsä ensimmäiset miehittämättömät lennokit.
Ukrainan tulitaukoa valvovat tarkkailijat ovat saamassa käyttöönsä ensimmäisen lennokit, kertoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön edustaja. Etyj käyttää lennokkeja tapahtumien seurantaan sekä Ukrainan ja Venäjän välisellä rajalla että rintamalinjoilla Itä-Ukrainassa.

Etyjin Michael Bociurkiwin mukaan lennokit olivat vielä maanantaina tullissa, mutta ne otetaan käyttöön heti, kun paikalle saadaan siviiliasiantuntijoita. Lennokkeja ohjataan maasta.

Ranskan puolustusministeri Jean-Yves Le Drian sanoi sunnuntaina Ranskan ja Saksan lähettävän Itä-Ukrainaan valvontalennokkeja lähipäivinä. Bociurkiw kertoi AFP:lle, että vielä on hieman epäselvää, ovatko ne tulossa Etyjin käyttöön.

- Neuvotteluja käydään kuitenkin hyvin korkealla tasolla, hän sanoi maanantaina.

Sunnuntaina kuukauden täyttänyt tulitauko Ukrainan ja kapinallisten välillä on rakoillut pahoin erityisesti Donetskissa. Donetskin lentokentällä on käyty kiivaita taisteluja lähes koko tulitauon ajan. Kenttä on yhä Ukrainan asevoimien hallussa, mutta kapinalliset yrittävät vallata sitä itselleen. Myös Donetskin keskustaa on kohdannut tykistötuli viime viikkojen aikana.

Etyj on aikeissa kaksinkertaistaa tarkkailijoidensa määrän Itä-Ukrainassa 80:sta 160:een. Operaation koko henkilökunnan määrää on myös tarkoitus kasvattaa nykyisestä 250:stä 500:een.

- Pitäydymme aseettomana siviilimissiona, Bociurkiw sanoi AFP:lle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti