Kirjoitin muutama viikko sitten artikkelin - politiikka on aaltoliikettä - se on ollut sitä aina...
Liiallisten henkilövaihdosten myötä Kokoomus saa kokea aaltoliikkeen osaltaan ja alla olevan imagotutkimus rassaa lisää: Tietty, kiistaton korskeus ja ylmielinen vouhotus tulee voimakkaasti pintaan.
Eduskuntavaalit lähestyvät, paniikki kukaties alkaa hiipiä kokoomuspäättäjien puseroon...
Nettilainausta Ylen Uutissivuilta:
Puolueiden imagotutkimus: Kokoomus entistäkin ylimielisempi
Kokoomuksen julkinen kuva on ylimielisempi kuin kertaakaan 2000-luvulla, kertoo Yle Uutisten käsiinsä saama puolueiden yhteinen imagotutkimus.
Puolueet ovat jo vuosia teettäneet yhdessä omaan käyttöönsä selvityksiä julkisesta kuvastaan kansalaisten keskuudessa. Tuorein TNS Gallupin kysely tältä syksyltä paljastaa, että peräti 60 prosenttia vastanneista pitää kokoomusta ylimielisenä.
Luku on puolueen korkein tällä vuosituhannella ja ylivoimaisesti suurin kaikista puolueista. Keväällä ennen Alexander Stubbin valintaa puoluejohtajaksi tätä mieltä oli 58 prosenttia vastanneista.
Kokoomus on aina ollut ylimielisen maineessa, mutta vielä pari vuotta sitten lukema jäi alle 50 prosentin. Toiseksi ylimielisin puolue on kansalaisten mielestä perussuomalaiset. Näin ajattelee 32 prosenttia vastanneista.
Päähallituspuolueet hankaluuksissa
Kokoomuksen helmasynteihin luetaan ylimielisyyden lisäksi nyt myös kansalaisten etujen vastainen toiminta ja luottamuksen puute.
Yhtään helpommalla ei selviä johtoporrastaan uusinut SDP. Sen leimaavimpana ominaisuutena nähdään nyt taitamaton johto. Myös SDP kärsii luottamuspulasta ja sitäkin vaivaa käsitys etujen vastaisesta toiminnasta.
Samat ongelmat heijastuvat myös perussuomalaisiin, mutta kansalaisten kielteiset näkemykset muun muassa puolueen ylimielisyyttä kohtaan ovat lieventyneet.
Keskustalta sujuu nyt kaikki
Puolueiden mielikuvamittauksen selkeä voittaja on keskusta, jolta tuntuu nyt onnistuvan kaikki. Se nousi imagovertailun kärkeen keväällä 2013 ja sen jälkeen puolueeseen liitetyt myönteiset mielikuvat ovat vain vahvistuneet.
Keskustan hyväksi luetaan nyt aiempaa selvemmin järkevät ja toteuttamiskelpoiset ideat, vetovoimainen johto ja lisääntynyt luottamus.
TNS Gallup haastatteli 1 003 äänestysikäistä kansalaista syys–lokakuun vaihteessa. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti