tiistai 21. lokakuuta 2014

Odotettavissa opetustapahtuma - 2.jatko-osa...

Kemin Haukkarissa Kainuunkadulla - myös Haukkarinkadulla ja Erkinkujalla - on tehty sähköuudistustöitä Kemin kaupungin Energian ja maarakennusurakoijan toimesta. Aikaisemmin sähkö-/puhelintolppien välillä roikkuneet johdot on haudattu hallitusti muoviputken sisään maahan. Ilmeisesti myös maadotusta, kukaties valokaapelia, jne. ...

Pääsin kehaisemaan maarakennusurakoijan porukkaa - kolmea nuorta miestä - viime viikolla, että kaivuuhommat ovat vähän häirinneet alueen asukkaita. Toiminta on ollut ammattitaitoista ja joustavaa.
Samoin tarvittavat sähkökatkot ovat olleet ennakoitavissa ja hallittuja - ainakin omien kokemusteni perusteella...

Maarakennusporukka joutui käyttämään postilaatikkomme pois normaalilta paikaltaan penkan reunalla. Nuoret miehet laittoivat sen oikealle paikalle mutta...

Meillä on kaksi postilaatikkoa saman pikkukatoksen alla - meidän ja vastapäisen naapurin.

Kyseinen rakennelma on AITAKI-laatutuotteen yksi sovellutus.

Betoninen, raudoitettu, noin 45 kg painoinen, katkaistun pyramidin muotoinen tolppajalusta, jonka läpi 75x75 mm painekyllästetty tolppa on kiilattu. Tässä tapauksessa tolppajalustoja ja tolppia on kaksi...

Kyseinen ratkaisu on "lähes ikuinen" ja helppo asentaa suoraan. 

Istun tietokoneeni ääressä tämän tästä ja säleverhon takana edessäni on tuo postilaatikkoratkaisu. Tällä hetkellä se ei ole suorassa.

Mainitsin pari tuntia sitten asiasta kahdelle em. maarakennusurakoijan nuorelle miehelle.

Aluksi toinen heistä totesi: "Ei kuulu meille." Tosin hän onneksi välittömästi kysyi kaveriltaan, onko postilaatikkoratkaisua käytetty pois paikoiltaan. Saatuaan vastauksen, että on, hän totesi välittömästi: "Pyritään korjaamaan asia entiselleen."

"Ei pyritä, vaan te korjaatte asian!" minä puolestaan asiallisesti totesin.

Nuoret miehet, pojat hiukan katselivat minua hiljaisina. Luin heidän ajatuksensa: "Onkohan tuo ukko tosissaan?"

Tällä hetkellä ovat katupenkkojen viimeistelytyöt käynnissä. Arvelen poikien pistävän postilaatikkoratkaisumme "vaateriin" = suoraan...

Tänään torstaina 09.10.2014 pojat kävivät pienen kaivinkoneen ja kourma-auton kanssa edessämme - työn touhua: tasoitusta ja ylimääräisten maa-aineksien pois ottamista mutta postilaatikkoratkaisumme on entisestäänkin enemmän kallellaan...

Naapurini kävi ihmettelemässä kallellaan olevaa postilaatikkoratkaisuamme. "Me kun laitettiin se niin viimeisen päälle suoraan." hän totesi. 

"Niinhän me tehtiin mutta eiköhän nuo pojat käväise oikaisemassa sen." totesin hänelle optimistisesti...

_____________________________________________________________________

Kaivoin esiin Kemin Energian lähettämän 19.6.2014 päivätyn kirjeen liittyen edellä olevaan uudistustyöhön.

Kirjeessä todetaan mm. :"Kaapeloinnin jälkeen kaivuualueet pyritään siistimään samaan kuntoon kuin ne olivat ennen töiden aloittamista. Edellämainituista töistä ei asiakkaalle koidu kustannuksia." 

Edellä oleva pyritään-sana on ongelmallinen. Muun muassa tässä meidän tapauksessa ei ole yksistään kyseessä tuon postilaatikkoratkaisun oikaiseminen, vaan lähes koko kadun puoleisen ojanpengerryksen entiseen kuntoon saattaminen > multaus + siemennys. 

Entisessä kunnossa - kesäisen kukkaloiston myötä - se on kukaties noin viiden vuoden kuluttua. Ilmeisesti jossakin vaiheessa asfaltointia myös parsitaan.

______________________________________________________________________________

Eilen maanantaina 20.10.2014 iltapäivällä maansiirtoliikkeen nuoret miehen kävivät paikalla koneineen ja käsipelineen. Näyttipä heillä olleen vesivaakakin mukana. He oikoivat postilaatikkoratkaisuamme.
Muistuu mieleen erään ammattikoulun rakennuspuolen työnopettajan sanat työn tarkkuudesta. Hän usein totesi: "Me teemme justiin eikä millilleen!".

No minä jään odottelemaan ensi kesää ja ojanpenkan uudelleenmuokkaamista. Sitä ennen käväisen jossakin vaiheessa sipaisemassa tolppajalustojen yläosat postilaatikkoratkaisustamme näkyviin... 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti