torstai 16. lokakuuta 2014

Ilmainen ei ole ilmaista...

Mitä minä kirjoitin! Ilmaista palvelua ei ole olemassa. Tunnustan, että osittain olin väärässä, sillä maksajina emme ole me - Sinä ja minä - vaan Ruotsin valtio = ruotsalaiset.

Tämä lienee meille pääministerimme tilaamaa köyhäinapua, jota hän joutunee jatkossa selitelemään. Sen hän kyllä osaa...

Mielenkiintoiseksi prosessin tekee se, että mukana on VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen, joka on saanut erilaisilla lausunnoillaan monen suomalaisen verenpaineen/pulssin kohoamaan.

Mielenkiintoista! Itse yritän seurata saatuja asiantuntijalausuntoja suurennuslasin kanssa ...

Suurennuslasini osui mm. tämän päivän ( 17.10.2014) Pohjolan Sanomien kolumniin, jossa Juhan Vartiaisen rooli tulee esiin mielenkiintoisesta näkövinkkelistä. Odotellaan...

Suoraa nettilainaustekstiä Kauppalehden sivulta:

Borg saa sittenkin palkkion Suomi-raportin tekemisestä

Torstai 16.10.2014 klo 08:33 (päivitetty to 08:47)   6 kommenttia
KUVA: EPA
Ruotsin edellisen hallituksen valtiovarainministeri Anders Borg kirjoittaa Suomen hallitukselle talousraportin.
Ruotsin edellisen hallituksen valtiovarainministeri Anders Borg kirjoittaa Suomen hallitukselle talousraportin.
Pääministeri Alexander Stubbin (kok) Ruotsin entiseltä valtionvarainminiteriltä Anders Borgilta tilaama Pro Bono -raportti Suomen taloudesta ei olekaan ilmainen, kuten tähän asti on kerrottu.
Anders Borgin Suomi-talousraportin, jonka Stubb on tilannut, maksaa Ruotsin valtio. Se, että maksajaksi tulee Ruotsi, johtuu siitä, että Borg saa vuoden ajan palkkaa entisestä työstään. Borg on sopinut ex-työnantajansa kanssa, että Suomi-palkkiota ei tavanomaisuudesta poiketen vähennetä Borgin korvauksesta.
Borg kirjoittaa raportin yhdessä VATT:in ylijohtajan Juhana Vartiaisen kanssa. Borg on tavallaan Vartiaisen entinen pomo, sillä Vartiainen työskenteli aiemmin Ruotsissa Borgin alaisessa taloustutkimuslaitosKonjunkturinstitutetissa.
Borgin palkkion maksaja ja Vartiaisen osuus käyvät ilmi Borgin, Ruotsin entisen valtiovarainministerin haastattelusta, jonka Borg on antanut talouslehti Dagens Industrille.
Borg kertoo olleensa aiemmin erittäin läheisessä yhteistyösuhteessa silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen kanssa ja että hän oli sopinut Suomi-raportin teosta yhdessä läheisen ystävänsä Stubbin kanssa.
Haastattelun viereisellä palstalla on Stubbin kolumni, jossa Stubb selittää, että hän ei suinkaan luule Borgin olevan mikään Curre Lindström.
Ruotsalainen Lindström vei Suomen jääkiekon maajoukkueen ensimmäiseen kultaansa vuonna 1995. Stubb on ruotsalaislehden vakinainen kolumnisti.
Stubbin mukaan Suomi joutuu kokemaan vielä kolme tai neljä laihaa vuotta. "Juuri nyt voin luvata vain hikeä ja kovaa työtä ja myös muutaman kyyneleen", Stubb kirjoittaa.
Borg vakuuttaa ruotsalaislehdelle, että hänellä on kiikarissaan muita töitä, mutta että "entisen ministerin on syytä pitää pieni tauko ennen kuin hän menee elinkeinoelämän palvelukseen".
Kysymykseen valtiovarainministeri Antti Rinteen moitteisiin raportin tilaamisesta Ruotsista Borg vastaa toteamalla, että "suomalaisministerit voivat keskustella asiasta keskenään".
"Antti Rinne istuu neuvostossa, jolle raporttini luovutetaan. Toivon, että meille syntyy hyvä keskustelu asiasta", Borg selittää.
"Borg otti yhteyttä (Ruotsin) vaalien jälkeen ja kertoi, että hän ei enää tule osallistumaan Ruotsin päivänpolitiikkaan eikä hae moderatenien (Ruotsin maltillinen kokoomus) puheenjohtajuutta. Ja että Suomi on hänelle erittäin rakas maa, että jos hänen palveluitaan tarvitaan tai hän voi osallistua suomalaiseen talouskeskusteluun, niin hän tekee sen erittäin mielellään", Stubb sanoi keskiviikkoaamuna Iltalehden mukaan.

Auli Mauno
auli.mauno@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti