lauantai 18. lokakuuta 2014

Tämä oli täysin ennakoitavissa...

Kansallisen Kokoomuksen viimeisen vuoden ajanjaksossa on ollut liikaa henkilömuutoksia, vaikka mediassa selkeästi tuodaan esiin, yritetään vakuuttaa, että puolueen päälinjassa ei ole tapahtunut muutoksia.

Puolueen puheenjohtaja vaihtui Jyrki Kataisen siirryttyä paremmille henkilökohtaisille kalavesille EU-kuvioihin. Puoluesihteeri vaihtui Taru Tujusen siirryttyä muihin tehtäviin ennakoiden varmaan puolueen alamäen jyrkkenevän. Uusia ministereitä on tullut kehiin. Puolueen luotettavuus on selkeästi kärsinyt reippaasta "valtatuolileikistä"... .

Lisäksi eduskuntavaalien läheisyys alkaa näkyä hallitusyhteistyössä. Irtiottoja tulee esiin päivittäin ja päätöksiä ei tunnu syntyvän kohta mistään - odotellaan ja odotellaan.

Ei ole helppo tilanne ns. uudenajan vauhtipuheenjohtajalla, sillä kysely toisensa jälkeen tuottaa entistä synkempiä kannatuslukuja tyyliin: "Jos eduskuntavaalit olisivat nyt..."


Alla nettilainaus Helsingin Sanomien sivuilta IL:n kyselystä: 

IL:n kysely: Keskusta repii kaulaa kokoomukseen

POLITIIKKA 
Helsingin Sanomat
LEON NEAL / AFP
Alexander Stubb
Alexander Stubb

Keskusta olisi Iltalehden kyselyn mukaan selkeästi suosituin puolue, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Puolue on repäissyt jo lähes viiden prosenttiyksikön kaulan kokoomukseen, jonka kannatus on laihtunut elokuun 20,8 prosentista 18,5 prosenttiin.
Keskusta saisi kyselyn mukaan 23,4 prosentin kannatuksen. Se on 2,1 prosenttia suurempi kuin elokuussa.
Kokoomus vaihtoi kesäkuussa puheenjohtajakseen Alexander Stubbin, josta tuli myös pääministeri.
IL:n kyselyn mukaan myös perussuomalaisten ja sosiaalidemokraattien suosio on kasvanut joitakin prosenttiyksikön kymmenesosia.
Perussuomalaisia äänestäisi kyselyn mukaan 16,5 prosenttia ja sosiaalidemokraatteja 15,1 prosenttia.
Tutkimukseen haastateltiin tuhat täysi-ikäistä suomalaista 10.–16. lokakuuta. Virhemarginaali on suurimman puolueen kohdalla 2,9 prosenttiyksikköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti