lauantai 18. lokakuuta 2014

Kahden auton loukussa - myönteisesti...

Meillä on ollut pitkään kesäauto ja talviauto. Kaksi vanhaa, luotettavaa palvelijaa.


Otin alkuviikosta 42 käyttöön tuon meidän talviautomme eli Land Rover Freelander vm. 2000, jolla on ajettu noin 136.000 km.
Kävin eilen Keminmaan Vianorilla vaihdattamassa alle lähes uudet Nokian Hakkapeliitta-talvirenkaat. Ostin samalla uudet GT-Radial kesärenkaat, jotka saan vanteille laitettuina/tasapainotettuina loppuviikosta.

Olemme olleet tyytyväisiä maastoautoomme. Kuluvia osia siihen on vähin joutunut vaihdattamaan niin kuin kaikkiin iäkkäisiin autoihin... .

Eilen perjantaina pistin netin kautta pois ajosta kesäautomme VW Doppel TD vm. 1989, jolla on ajettu noin 300.000 km. Ajoin auto samantien varastorakennuksemme autotalliin.
Se on toistaiseksi ainoa auto, joka on meille uutena ostettu.
Se on osoittautunut erinomaiseksi hyötykäyttöautoksi. Sillä ajaminen tällä hetkellä on ”lähes ilmaista”. Mahdollisesti museokatsastamme kyseisen auton aikanaan, kunhan se täyttää 30 vuotta…


Aina silloin tällöin minäkin uteliaisuuttani menen käväisemään autoliikkeesä lähinnä vaihtoautoja katselemassa, niin sanotusti "renkaita potkimassa". Tällä hetkellä autoliikkeet ovat täynnä hyviä ja vielä parempia käytettyjä autoja.

Mahdollisesti joku noin viiden vuoden ikäinen 4-vetoauto, bensiinikoneella ja automaattilaatikolla kohtuullisella välirahalla saattaisi olla seuraava autovaihtoehtomme.

Todettakoon, että ajamme nykyisin erittäin vähän – muutama tuhat kilometriä vuodessa lähinnä kaupunki- ja lähialueajoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti