lauantai 27. joulukuuta 2014

Uskotko konkarisijoittaja Erkki Sinkkoon?

Kuuntelin/katsoin haastattelun, videopätkän Erkki Sinkon näkemyksistä mahdollisista ensi vuoden pörssiosakesijoituskohteista. Mielenkiintoista kuultavaa, samoin alla oleva Kauppalehden artikkeli on ajatuksia herättävää luettavaa.

Muun muassa tuo artikkelissa mainittu Media tulee kannattanee "pistää korvan taakse"...

Nettilainausta Kauppalehden sivulta hiukan tuunattuna:


Sinkko paljastaa ensi vuoden piilotetut helmet

Lauantai 20.12.2014 klo 10:32 (päivitetty la 10:33)  
Isojen yhtiöiden taakse piiloon jääneistä yhtiöistä löytyy aliarvostettuja helmiä sijoittajalle poimittavaksi. Mediayhtiöt ovat jokereita. Pörssikurssit nousevat ensi vuonna, uskoo konkarisijoittaja Erkki Sinkko.
Näin uskoo kokenut sijoittaja Erkki Sinkko.”Hyvien konepajayhtiöiden CargotecinKoneenMetson ja Wärtsilän takaa kannattaa huomata aliarvostettuja yhtiöitä. Valmet on mielestäni sellainen ja Kemira,SuominenTeleste sekä Outotec”, Erkki Sinkko sanoo.
Valmet toimittaa sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle teknologiaa sekä palveluita. Suominen valmistaa kuitukankaita pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon sovelluksiin. Teleste on erikoistunut laajakaistaisen liikkuvan kuvan ja tietoliikenteen järjestelmiin ja palveluihin. Outotec valmistaa kaivosalan teknologiaa ja erikoislaitteita ja Kemira teollisuuskemikaaleja muun muassa vedenpuhdistukseen.
”Elecster on myös ihan loistava firma. Se valmistaa UHT- eli iskukuumennetun maidon prosessointi ja pakkauslinjoja. Sillä on tehdas Uralilla. Nyt vain on niin, että Venäjällä on tällä hetkellä ihan liikaa riskiä.”
Media tulee
Mediaosakkeista puhutaan kahvipöydissä, Sinkko vinkkaa. Kurssit ovat houkuttelevat halvat.
Alma MediaSanoma, IlkkaPohjois-Karjalan Kirjapaino, Keskisuomalainen. Hinnat ovat edulliset. Veikkaan, että media nousee ensi vuonna.”
”Pelkästään osinkojen takia näihin kannattaa tarttua.”
Lobbaustyö eduskuntaan on ollut kova median verotuksen uudistamisen puolesta. Printtijulkiasuja verotetaan kymmenen prosentin arvonlisäverolla mutta digitaalisten julkaisujen arvonlisävero on 24 prosenttia. Sinkon mielestä ero on kohtuuton.
Venäjällä voi hävitä kaiken
Erkki Sinkko ei rohkaise sijoittajia ottamaan Venäjä-riskiä.
”Kaikissa Venäjä-sidonnaisissa yhtiöissä on niin iso riski, että ne sopivat vain sellaisille, joilla on vahva hajautus ja vankalla pohjalla oleva perussalkku.
”On riski, että koko pääoman voi menettää. Krimillä ulkomaiset yhtiöt kansallistettiin,” Sinkko muistuttaa.
Venäjän lisäksi Sinkko varoittaa sijoittajia yhtiöistä, jotka eivät maksa osinkoja. Niitä pörssilistalla on kymmeniä.
Kymppitonni rikki
Erkki Sinkko luottaa vahvasti osakekurssien hyvään kehitykseen ensi vuonna.
”Tavoittelen yleisindeksin 10 000 pistettä. Sitten mennään kymppitonnin kahveille!”
OMX Helsinki -indeksi on tänä vuonna noussut vajaat kymmenen prosenttia. Indeksin pisteluku oli perjantaina noin 7 700 pistettä. Indeksin kiipeäminen 10 000 pisteeseen merkitsisi osakekurssien noin 30 prosentin nousua.
Kauppalehti kuuluu Alma Mediaan.

Kristiina Hallman
kristiina.hallman@kauppalehti.fi
+358-10-665 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti