keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Stubb puhui omilleen omiaan - Rinne taitaa olla oikeassa...

Kuuntelin ja katselin pääministeri Alexander Stubbin eilisen puheen. Hän puhui omilleen  omiaan, se ei minua luonnollisestikaan yllättänyt. Aika sekavan oloinen kokonaisuus puheesta ainakin minulle syntyi. 

Luettuani alla olevan tekstin olen samaa mieltä valtionvarainministeri Antti Rinteen kanssa siitä, että Stubb "hutki" puheessaan vähän joka suuntaan. Kritiikin kohteena olivat "vähän kaikki": palkansaajajärjestöt ja puolueet, yritykset ja myös EK. "Vähän joka suuntaan osoiteltiin – paitsi häneen itseensä", Rinne sanoo.

Tämä taitaa olla sitä eduskuntavaalien virittelypuhetta/-politiikkaa.


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista:

Antti Rinne ihmettelee Stubbin konsensus-kritiikkiä: "Mielikuvapolitikointia"

POLITIIKKA 
VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Valtiovarainministeri Antti Rinne
Valtiovarainministeri Antti Rinne
Sdp:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne ihmettelee pääministeri Alexander Stubbin (kok) tiistain puheessaan esittämää konsensus-kritiikkiä.
"Se oli yllättävä puhe tähän tilanteeseen. Pääministeri on korostanut aiemmin eduskunnassa yhteistyötä ja kutsunut oppositiota yhteistyöhön. Nyt hän julistaa, että sopimisen yhteiskunta tai konsensus ei olekaan hyvä malli hoitaa asioita", Rinne sanoo.
Stubb sanoi tiistaina, että Suomi matelee käsijarru päällä. Stubbin mukaan keskeinen syy tähän on se, että "päätöksiä on yritetty tehdä laajalla yhteisymmärryksellä – konsensuksella".
Antti Rinne kummastelee, miksi kokoomus haluaa tieten tahtoen luoda vastakkainasettelua. "Minusta olisi tärkeää, että tässä tilanteessa keskitytään asioiden hoitamiseen. Taloustilanteemme on todella vaikea ja tässä pitää koota kaikki voimat yhteen hakemana oikeita ratkaisuja. Mitä yhtenäisemmällä sapluunalla pystytään rakentamaan suomalaista yhteiskuntaa, sitä vahvempia olemme", Rinne sanoo.
Stubb totesi puheessaan, että "etujärjestöajattelu sementoi Suomen rapistuvia rakenteita".
Rinteen mukaan Stubb "hutki" puheessaan vähän joka suuntaan. Rinteen mukaan Stubbin kritiikin kohteena olivat "vähän kaikki": palkansaajajärjestöt ja puolueet, yritykset ja myös EK. "Vähän joka suuntaan osoiteltiin – paitsi häneen itseensä", Rinne sanoo.
"Olen tavannut luottoluokittajia ja IMF:n edustajia. Hekin ovat korostaneet suomalaisen yhteiskunnan vahvuuden olevan se, että vaikeissa olosuhteissa pystytään sopimaan asioita. Tästäkään näkökulmasta Stubbin ulostulo ei ollut kovin onnistunut", Rinne sanoo."Juuri viime vuosina yhteistyö on osoittanut voimansa. Eläkeratkaisu sekä työllisyys- ja kasvusopimus osoittavat, että Suomessa pystytään tekemään ratkaisuja", Rinne sanoo.
Rinne kertoo toivovansa, että puolueet keskittyisivät "oman linjansa kirkastamiseen" ja jättäisivät "muiden negatiivisen arvioinnin vähemmälle".
"Minusta olisi tärkeä hoitaa asioita, eikä miettiä sitä millaisia mielikuvia synnytetään. Mielikuvapolitikointi ei ole tässä ajassa paras tapa pyrkiä oikeisiin ratkaisuihin. Jos mielikuvien kautta pyrkii luomaan politiikan sisältöjä, se ei ole oikea tapa."
Sdp on viime päivinä kampanjoinut näkyvästi jakamalla "suklaata yrittäjille". Kampanja on herättänyt etenkin sosiaalisessa mediassa kovaa kritiikkiä ja pilkkaakin.
"Kun katsoo tarkemmin, mistä kritiikki tulee, niin se tulee tietyistä samoista lähteistä. En pane sille paljoa painoa. Yrittäjien vastaanotto on ollut todella myönteinen ja pidän kampanjaa onnistuneena. Saamme viestin läpi – josta iso kiitos tälle nettikriitikoiden joukolle, sillä se on tuonut viestin entistä vahvemmin läpi. Siis kiitos kiitos", Rinne sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti