torstai 4. joulukuuta 2014

Ajankohtaista vaaligallupia...

Olen muutaman kerran kirjoittanut Suomen Keskusta rp:n huikeasta kannatusprosenttinoususta viime vuosina, lähinnä edellisten eduskuntavaalien jälkeen. Gallupit ovat gallupeja mutta...

En jaksa uskoa, että ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja kyseinen puolue tunaroi niin maan perusteellisen pahanpäiväisesti, että ennakoitavissa oleva vaalivoitto, menestys sulaisi kevätlumille.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Nykyhallituksen poukkoileva politiikka näkyy selkeästi kannatusluvuissa.

Näin jälkiviisaana on taas kerran syytä todeta, että Rovaniemellä taannoin tapahtunut puheenjohtajavalinta on varmaan yksi Keskusn historian parhaimmista.

Näyttää siltä, että entisaikaista punamultaa pukkaa...

Grafiikkaa.

Suora nettilainaus Kauppalehden sivuilta:

Ylen gallup: keskustan kannatus huippulukemissa

Torstai 04.12.2014 klo 14:16  
KUVA: SAMI HALINEN/KL
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.
Keskustan kannatus on Ylen gallupin mukaan noussut viime eduskuntavaaleista lähes yksitoista prosenttiyksikköä. Samalla perussuomalaisten, kokoomuksen ja SDP:n suosio on laskenut.
Yle Uutisten marraskuun mittauksessa keskustaa äänestäisi 26,7 prosenttia vastanneista. Kokoomuksen kannatus on laskenut 17,3 prosenttiyksikköön ja SDP:n 16,1 prosenttiin. Sekä kokoomuksen että SDP:n kannatus on laskenut noin kolme prosenttiyksikköä viime eduskuntavaaleista.
Neljänneksi suurin puolue on Ylen gallupin  mukaan perussuomalaiset, jonka suosio on pudonnut viime eduskuntavaaleista lähes viisi prosenttiyksikköä 14,3 prosenttiin.
Oppositioon siirtyneistä puolueista vasemmistoliitto ohitti vihreät. Vasemmistoliittoa äänestäisi nyt 8,9 ja vihreitä 8,3 prosenttia vastanneista.
Gallupin toteutti Taloustutkimus Oy.
Lisää aiheesta: Ylen uutinen ja gallupin tulokset pdf-muodossa.

JR Leskinen
jr.leskinen@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti