keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kuntajakoselvityksen H-hetki lähestyy - oletko valmis...

Perjantaina 12.12.2014 se tapahtuu! Meri-Lapin kuntajakoselvitys julkaistaan...

Toimeksiannon mukaan kuntajakoselvittäjien tehtävänä on laatia selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää Kemin ja Tornion kaupungit sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kunnat tai osa kunnista yhdeksi tai kahdeksi kunnaksi. 

Hmmmmmm, arvioda edellytyksiä...

Jos ei edellytyksiä ole, niin vaihtoehdot voivat olla muutakin. Näin arvelen tapahtuvan, sillä aiemmat Sote-linjaukset hiukan helpottivat kukaties kuntajakoselvitystäkin. 

Tornio ja Ylitornio elävät omaa, itseriittoista elämäänsä, eräänlaista nykymuotoista Ruususen unta.

Silloin vaihtoehdot ovat vähissä. Arvelen, että kuntajakoselvittäjät päätyvät esittämään kuntaliitosta: Simo, Kemi ja Keminmaa. Tervolalle he antanevat oljenkorren tulla em. koalitioon mukaan. Tarttuvatko tervolalaiset mahdollisuuteen, sen aika näyttää. Toivottavasti...

Kaiken kaikkiaan lopulliset päätökset tekevät kunnallisvaaleissa vuonna 2012 valitut valtuutetut.


Virallista nettitekstiä:

Meri-Lapin kuntajakoselvittäjiksi Martti Ruotsalainen ja Timo Mäkitalo

19.06.2014  |  Tiedote 105/2014
Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 19. kesäkuuta 2014 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Kemin ja Tornion kaupunkien sekä Keminmaan, Simon, Tervolan ja Ylitornion kuntien välillä. 
Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjiksi VTM Martti Ruotsalaisen ja FM Timo Mäkitalon. Heidän tehtävänään on laatia selvitys, jonka perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista yhdeksi tai kahdeksi kunnaksi.
Selvitystyö alkaa 1. elokuuta 2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31. joulukuuta 2014.
Selvitys käynnistetään ministeriön aloitteesta. Kemi-Tornion seutu on yksi neljästä työssäkäynti- tai yhdyskuntarakenneperusteen täyttävästä yhtenäisestä alueesta, joiden kanssa hallitus päätti tammikuussa 2014 käynnistää neuvottelut liitosselvityksistä. Kuntien on kuntarakennelain mukaan selvitettävä yhdistymistä, mutta kuntien oma selvitys ei ole käynnistynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti