tiistai 16. joulukuuta 2014

Jokohan järki voittaa...

Tätä ei tarvitse kommentoida yhtään enempää.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista:

Päivitetty 16.12.2014 11:44, julkaistu 16.12.2014 10:58

Kysely: Uusi allas saa kannatusta Kemijoen tulvariskien hallintaan

Kuva: Tuulikki Kourilehto
Lähetä palautetta toimittajalle
Kemijoen tulvasuunitelmista tehtiin kysely.
Lapin ely-keskus on valmistellut maa- ja metsätalousministeriön asettaman Kemijoen tulvaryhmän johdolla ehdotuksen Kemijoen tulvariskien hallintasuunnitelmaksi. Suunnitelmassa esitetään Kemijärven ja Rovaniemen alueilla ensisijaiseksi tulvavahinkojen estämisen keinoksi säännöstelytilavuuden lisäämistä Kemijärven yläpuolisessa vesistössä, mikä tarkoittaa uuden altaan tai altaiden rakentamista.
Toinen keino, jolla Kemijärven ja Rovaniemen kaupunkien suojelutavoite voidaan saavuttaa, on Kemijärven nykyisen säännöstelyn ylärajan ylittäminen hätätilanteessa 1,8 metriä, mikä merkitsee Kemijärven ranta-alueille uusien penkereiden rakentamista ja vanhojen penkereiden korotusta metrillä. Tämän lisäksi Rovaniemen rantoja pitäisi pengertää noin neljä kilometriä.
Rovaniemen kaupunginosayhdistykset ovat teettäneet mielipideselvityksen vaihtoehtojen paremmuudesta ja hyväksyttävyydestä Kemijoki-alueella. Noin 70 prosenttia vastanneista kannattaa uutta allasta, noin 15 prosenttia pengertämisratkaisuja ja 15 prosenttia ei hyväksy kumpaakaan.
Mielipideselvitys suoritettiin neljällä eri tavalla: nettikyselynä kaikille kunnanvaltuustojen jäsenille Kemijoki-alueella, nettikyselynä puolueiden Lapin piirihallitusten jäsenille, postikyselynä satunnaisotannalla Pelkosenniemen, Kemijärven ja Rovaniemen kuntien asukkaille ja kaikille avoimena nettikyselynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti