torstai 11. joulukuuta 2014

Suomen eduskuntavaalit 2015...

Lähestyvät eduskuntavaalit aiheuttavat selvästi poliittista säpinää jo tässä vaiheessa. Olen joutunut melkein pakosta kuuntelemaan eräiden pikkupoliitikkojen politikointia aiheesta Lapin osalta.
Minulle on muodostunut kuulemastani mielikuva, että Lapin seitsemän kansanedustajaa on lähes valittu, vaikka vaalit ovat hamassa tulevaisuudessa.
Onneksi asia ei aivan näin mene. Todettakoon, että osittain ehdokasasettelukin on vielä auki, vaalikampanjat ovat vähitellen käynnistymässä, puolueiden ehdokkaat pääsevät vähitellen tapaamaan ns. vaalikarjaa, jne., toisin sanoen lähtökuopissa ollaan Lapinkin osalta...

Lähimmän puolen vuoden aikana on Suomen Keskusta rp:lle mielipidekyselyissä tarjottu vaalivoittoa ja mahdollista pääministeripuolueen asemaa. Onneksi Keskustalla on ns. täyspäinen puheenjohtaja, joka rauhalliseen, hänelle ominaiseen tyyliinsä tuo esiin, että käydään ensin vaaliuurnilla. 
Virallista netti-infoa:

Eduskuntavaalit järjestetään seuraavan kerran Suomessa sunnuntaina 19.4.2015. 

Ennakkoäänestys on kotimaassa 8.-14.4.2015 ja ulkomailla 8.-11.4.2015. Eduskuntavaaleissa 2015 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti