lauantai 13. joulukuuta 2014

Räsänen on oikeassa - kansalaisaloite toiseen suuntaan on mahdollinen, todennäköinen...

Prosessi jatkunee huhtikuun 2015 eduskuntavaalien jälkeen...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista:


Kristillisten puheenjohtaja toivoo, että kansa heräisi puolustamaan perinteistä avioliittokäsitystä

Räsänen avioliittolaista: "Tämän eduskunnan päätökset eivät sido seuraavaa eduskuntaa"

POLITIIKKA  
SEPPO SAMULI / STR
Sisäministeri Päivi Räsänen.
Sisäministeri Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraatit pyrkivät seuraavaan hallitukseen kumotakseen sukupuolineutraalin avioliittolain, sanoo puolueen puheenjohtaja, sisäministeriPäivi Räsänen.
Eduskunta sinetöi tänään äänin 101-90 avioliittolain muutoksen. Asia pitää saattaa loppuun seuraavalla hallituskaudella. Räsäsen mukaan ei ole ennenkuulumatonta, että uusi eduskunta kumoaa edellisen päätöksiä.
"Sekin on mahdollista. Tämän eduskunnan päätökset eivät sido seuraavaa eduskuntaa. Tietysti se on kansalaisista kiinni, minkälaisia edustajia valitsevat."
"Joka tapauksessa me pyrimme seuraavaan hallitukseen vaikuttaaksemme lainsäädäntöön niin, että avioliitto voisi säilyä miehen ja naisen välisenä. Avioliittolain muutos on tarkoitettu eduskunnan enemmistön kannan mukaisesti tulemaan voimaan 2017. Sinne on vielä monta vuotta."Kristillisten puoluehallitus linjaa keväällä, tuleeko avioliittolain muutoksesta kynnysykysymys seuraavissa hallitusneuvotteluissa.
Kristillisten puheenjohtaja kuitenkin painottaa, että avioliittokysymys ei suinkaan ole ainoa syy, miksi puolue haluaa hallitukseen.
Räsänen muistuttaa, että eduskunta on jakautunut asian suhteen suurin piirtein kahtia, ja kristillisten kanta ei ole mitenkään marginaalissa. Avioliittolain muutos jakaa kristillisten puheenjohtajan mielestä myös kansalaisia.
"Minulle on tullut näiden äänestyspäätösten jälkeen todella paljon aika järkyttynyttäkin viestiä kansalaisilta, että miten tämä on mahdollista, että näin arkijärjen vastaista lainsäädäntöä ollaan hyväksymässä."
Kipinä avioliittolain muutoksen kumoamiselle voikin tulla kansan syvistä riveistä, pohtii Räsänen.
"En pidä mahdottomana, että tästä tulisi kansalaisaloite toiseenkiin suuntaan, että avioliitto säilyy nykyisellään."
Eduskunnan perjantain äänestystulos ei tullut Räsäselle yllätyksenä. Hän sanoo kristillisten kuitenkin elätelleen pientä toivoa, että kansanedustaja Jouko Jääskeläisen (kd) lausuntaehdotus olisi hyväksytty. Se olisi evännyt perheen ulkopuolisen adoption samaa sukupuolta olevilta pareilta.
Ehdotus hylättiin äänin 97-91.
"On surullista, että lapsen oikeus isään ja äitiin jäi muutamasta äänestä kiinni."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti