lauantai 20. joulukuuta 2014

Poliitikkojen vastuu, aikaansaannokset...

Ajattelin aamukahvia juodessani, että tänään pidän kirjoittamisesta välipäivän mutta...

Aamun sanomalehdessä oli artikkeli kansanedustajien jouluvalmisteluista eduskuntavaalien lähestyessä. Joulukorttien lähettäminen vaalikarjalle runtui artikkelin mukaan olevan ykkösasia.
Kansanedustajat lähettävät kukaties 500-10.000 joulukorttia/kansanedustaja liikkeelle, yhteensä satoja tuhansia kortteja. Edustajat maksavat kuoren, kortin ja lähetyksen itse, sanotaan artikkelissa.

Keväällä 2015 eduskuntavaalien lähestyessä olisi mukava saada esim. Lapin vaalipiirin kansanedustajien aikaansaannoksista ajantasatietoa, mikäli hän on edelleen ehdokkaana vaaleissa.

Toisin sanoen, mitä esityksiä yksittäiset kansanedustajat ovat tehneet
ja miten esitykset ovat edenneet eduskunnan päätöksenteko-organisaatiossa...

Siihen maailman aikaan, kun Lapista olivat kansanedustajina mm. Tennilä, Rask, Manninen, jne. kirjoitin artikkelin tiedustellen asiallisesti em. kansanedustajien aikaansaannoksista...

Vastaukset jäivät silloin saamatta, koska artikkelia ei julkaistu. Ehkä nyt elämme avoimemmassa politiikan ilmapiirissä...

Totean, että me äänestäjät päästämme poliitikkomme aivan liian helpolla. Poliitikkojen vastuu, aikaansaannokset on saatava julkisesti esiin - se on mielestäni nykyaikaan myös kuntapoliitiikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti