tiistai 2. joulukuuta 2014

Jouluhittikö! Ei kai nyt sentään...


Sosiaalisessa mediassa selfie eli omakuva on arkipäiväinen asia. Otetaanko kuvat jatkossa selfie-kepin nokasta?


Nainen pitelee selfietikkua
Myymäläpäällikkö Kaisa Sipponen näyttää miten Selfie-keppi toimii. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Maailmalla selfie-kepit ovat muun muassa nettitekstien perusteella jo aika laajassa käytössä. Myös Italiassa vieraillut Yle Turun toimittaja kertoi nähneensä todella monella selfie-kepin.
Etelä-Koreassa keppikauppaa on lähdetty jopa rajoittamaan. Rekisteröimättömiä kauppiaita uhkaa sakko tai vankeus. Langattomalla Bluetooth-teknologialla toimivien laitteiden pelätään häiritsevän muita laitteita.
Sinänsä selfie-keppi ei ideana ole uusi. Kameroille ja jopa puhelimille on ollut olemassa erilaisia yksijalkaisia tai yhden käden jalustoja ja telineitä. Selfie-keppi on kuitenkin tarkoitettu erityisesti kännykän kanssa käytettäväksi, omakuvien ottamista varten ja nyt sen käyttö näyttäisi olevan yleistymässä.
Hiilihankoa muistuttavia, reilun metrin mittaiseksi piteneviä keppejä on Suomessa tullut myyntiin laajemmassa mittakaavassa tämän syksyn aikana. Useita eri merkkejä on myynnissä monissa kaupoissa ympäri Suomen.
Turun Clas Ohlsonin myymäläpäällikkö Kaisa Sipponen toteaa, ettei ollut itse kuullut laitteesta vielä pari kuukautta sitten.
– Saimme näitä valikoimaan kuukausi sitten. Ja nyt selvästi huomaa, että (asiakkaiden) kysyntä ja tietoisuus kasvavat koko ajan.
Sipponen uskoo kepin olevan joulun hittituote.
– Ainakin olemme ottaneet niitä siihen malliin meille myymälään, että uskomme niitä ostettavan itselle tai kavereille lahjaksi.

Lisää etäisyyttä

Mutta miten mahtaa kepin käydä tulevaisuudessa? Tuleeko siitä uusi piikkimatto, joka alkuinnostuksen jälkeen unohdetaan?
– En usko, että tämä ainakaan hiilihankokäyttöön menee, vaikka siltä vähän näyttääkin. Tämä menee pieneen tilaan ja sitä voi kuljettaa mukana vaikka taskussa, Sipponen pohtii.
Selfie-kepin päässä on kiinnike, johon saa kiinni puhelimen tai kameran. Kahvassa on nappi, jolla kameran saa laukaistua. Idea on, että kepin avulla kännykän saa itsestään kauemmaksi ja näin saa, ainakin teoriassa, paremman selfien.
– Joskus oma käsivarsi ei riitä. Näin kuvaan saa paremmin mahtumaan myös kaverit, Sipponen opastaa.
Hänen mukaansa nuoret ovat kiinnostuneita kepistä, mutta myös vanhemmat ikäluokat ovat niitä kyselleet.
Selfie-kepit on noteerattu myös Time-lehdessä. Sitä pidetään yhtenä vuoden 2014 keksinnöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti